Incident la un liceu din Iași. O profesoară a ajuns la spital, după ce un elev a dat cu spray lacrimogen în clasă

3 săptămâni in urmă 7

Profesoară la spital, după ce un elev a dat cu spay lacrimogen în clasă. Foto/Inquam Photos/Octav Ganea Profesoară la spital, după ce un elev a dat cu spay lacrimogen în clasă. Foto/Inquam Photos/Octav Ganea

O profesoară a fost transportată la spital, după ce un elev s-a jucat cu un spray lacrimogen în sala de clasă. Incidnetul s-a produs miercuri dimineață, la o școală din municipiul Iași.

MIERCURI, 10 NOIEMBRIE 2021, 12:37

SURSĂ: Realitatea AUTOR: Iulian Budușan

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, incidentul s-a petrecut astăzi, 10 noiembrie,în jurul orei 10.30, intervenind poliţiştii Secţiei nr. 2 Poliţie Iaşi.

Potrivit poliţiştilor, un cadru didactic a avut nevoie de îngrijiri medicale din cauză că i s-ar fi făcut rău în urma inhalării vaporilor de spray iritant lacrimogen.

„Din primele verificări efectuate de poliţişti, a rezultat că un elev  ar fi pulverizat pe fereastră spray iritant lacrimogen, iar vântul ar fi adus vapori şi în sala de clasă. Femeia (n.r. cadru didactic) a fost transportată la spital. Verificările continuă pentru stabilirea întregii situaţii de fapt şi luarea măsurilor legale”, au precizat reprezentanţii IPJ Iaşi, scrie ziaruldeiasi.ro

Contactat telefonic, directorul unităţii de învăţământ a precizat că iniţial cadrul didactic a sesizat conducerea şcolii în privinţa incidentului, elevul fiind identificat cu uşurinţă, acesta recunoscând fapta. Potrivit conducerii şcolii, deocamdată se aşteaptă finalizarea anghetei poliţiei, urmând ca sancţiunea elevului să fie decise de Consiliul şcolii. „Astăzi, în timpul unei ore, doamna profesor a venit la conducerea şcolii şi ne-a anunţat că în clasa respectivă se simte un miros înţepător. Ne-am deplasat acolo şi într-adevăr se simţea acel miros. Am discutat cu copiii, iar cel care a folosit acel spray a recunoscut. Între timp doamna profesor nu se simţea prea bine şi am apelat la serviciul de ambulanţă, care a venit şi a acordat control de specialitate. Au venit şi reprezentanţii de la Secţia de Poliţie nr. 2 care au preluat cazul şi urmează să facă cercetare disciplinară. Noi, la nivelul şcolii, vom constitui o comisie să cercetăm evenimentul şi să luăm măsurile legale în vigoare”, a precizat prof. Ilie Gheorghică, directorul unităţii de învăţământ, care a precizat că se va aştepta şi finalizarea anchetei Poliţiei pentru a decide sancţiunea.

Cel mai probabil elevul va avea nota scăzută la purtare, fiind vorba de un elev de clasa a IX-a.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă