Incident cu repetiție în campionatul francez de fotbal: Dimitri Payet, lovit cu o sticlă de apă în cap

5 zile in urmă 9

Jucătorul francez de fotbal Dimitri Payet a fost lovit în cap cu o sticlă cu apă aruncată din tribune, în timpul meciului de duminică seară, dintre Olympique Lyon şi Olympique Marseille. Incidentul s-a petrecut în debutul partidei, iar meciul a fost inițial întrerupt, iar apoi suspendat, relatează Agerpres.

În minutul 5 al derbyului de la Lyon, Dimitri Payet se pregătea să execute un corner, dar nu a mai apucat, după ce o sticlă de plastic l-a lovit puternic în cap. Atacantul francez a rămas la pământ mai multe minute, înconjurat de jucătorii celor două echipe.

pic.twitter.com/HVeqE7fnOc

— Out Of Context Football (@nocontextfooty) November 21, 2021

Arbitrul Buquet a trimis cele două formații la vestiare, iar după aproape două ore de aşteptare şi tergiversări, centralul a decis să pună capăt definitiv partidei, „considerând că securitatea jucătorilor nu este asigurată”, a anunţat speaker-ul stadionului.

Potrivit LEquipe, suporterul care a aruncat sticla a fost identificat şi reţinut.

Incidentul vine după o serie de episoade violente în campionatul Franței. Cel mai grav a avut loc pe 22 august, când meciul dintre OGC Nice şi Olympique Marseille a fost oprit după ce o sticlă cu apă aruncată din tribune l-a lovit pe acelaşi Dimitri Payet. Clubului OGC Nice i-au fost retrase atunci două puncte (unul cu suspendare), iar meciul s-a rejucat pe 27 octombrie, la Troyes (scor 1-1).

„După aceste noi evenimente extrem de grave, Comisia de Disciplină se va reuni de urgenţă” în cursul zilei de luni, 22 noiembrie, a anunţat Liga profesionistă franceză de fotbal.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă