Închiderea școlilor, a restaurantelor și purtarea obligatorie a măștii pe stradă. Capitala așteaptă decizia Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență. Între timp, elevii merg la școală

6 days ago 1

Bucureștiul urmează să intre în scenariul roșu

EMBED VIDEO LINK CU VIDEO

Embed:

Link:

Capitala a înregistrat 770 de cazuri noi de COVID-19 și a ajuns în situația în care la fiecare o mie de locuitori sunt aproximativ 3 persoane infectate, așa cum arată datele cumulate din ultimele două săptămâni.

Este o premieră pentru România, iar pentru București înseamnă restricții mult mai drastice decât până acum.

Școlile și grădinițele ar urma să se închidă. Masca va fi obligatorie peste tot în aer liber, iar localurile ar trebui să se închidă.

Totul depinde însă de hotărârea Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență. Comitetul are termen de 48 de ore pentru a lua decizia.

Până la ședința comitetului, Ministerul Educației a convocat o întrunire la Inspectoratul Școlar București pentru a pune la punct planul de măsuri pentru învățământul online.

Și pentru patronii de restaurante restricțiile prevăzute în astfel de situații reprezintă o nouă lovitură.

Și teatrele, cinematografele, sălile de concerte și sălile de jocuri vor avea activitatea întreruptă după depășirea pragului de 3 la mie. Județele Vâlcea și Alba sunt și ele în apropierea pragului de 3 cazuri la mia de locuitori, astfel încât întărirea restricțiilor s-ar putea aplica în curând și acolo.

Numărul infectărilor a crescut galopant în ultimele 24 de ore și în Dolj și Brașov, unde a depășit 200.

Read Entire Article
Powered By Seo Tools