Inchide gura, negrule! SCANDAL URIAS de rasism in Brazilia! Incidente incredibile pe Maracana

2 luni in urmă 1

In timp ce Europa se afla inca sub semnul scandalului de la Paris, Brazilia se cutremura din cauza unui incident care a avut loc pe Maracana.

Mijlocasul lui Flamengo, Gerson, il acuza de rasism pe Juan Pablo Ramirez, jucatorul celor de la Bahia, care i-ar fi strigat "Inchide gura, negrule". 

Dupa meciul dintre Flamengo si Bahia, incheiat cu scorul de 4-3, mijlocasul gazdelor a protestat, declarandu-se indignat de atitudinea unora dintre oamenii implicati in fotbal. 

"Fotbalul nu e in afara societatii, nu e un loc in care barbarismele ca 'Inchide gura, negrule!' sa poata fi acceptate. E dezgustator ca noi, negrii, trebuie sa vorbim in fiecare saptamana despre rasism si nu se ia atitudine in sport. E trist si cand observ complicitatea unora, care minimizeaza ce s-a petrecut pe Maracana.

Nu voi inchide gura, nu ma voi opri niciodata in lupta mea. Rasismul e o infractiune si trebuie tratat astfel peste tot, si in fotbal! Nimeni nu ma va face sa tac, nici in viata, nici pe teren", a fost mesajul postat de Gerson, pe contul sau de Twitter.

Confederatia braziliana de fotbal a demarat o ancheta dupa incidentele de pe Maracana, columbianul de la Bahia fiind exclus din lot in urma acuzatiilor. 

Rasismul este subiectul unor discutii si in Germania, unde Thuram l-a scuipat pe Posch, jucatorul Borussiei Moenchengladbach fiind amendat cu 150.000 de euro si riscand o suspendare de 6 etape. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă