Începe vânătoarea de U21 în Liga 1 » FCSB stă cel mai bine, cele mai multe cluburi au probleme + Planurile FRF complică lucrurile

3 săptămâni in urmă 21

Articol de - Publicat luni, 12 aprilie 2021, 11:07 / Actualizat luni, 12 aprilie 2021 11:19

Cluburile din Liga 1 au dat startul căutărilor pentru jucătorii U21, care din sezonul următor vor reprezenta o mare problemă. Cele mai multe nu au variante, iar ideea FRF de a mări miza și de a lăsa al doilea U21 măcar 45 de minute în teren le dă frisoane antrenorilor.

Cele mai multe dintre cluburile din Liga 1 își fac griji în privința luptei din play-out, puține fiind echipele lipsite de teamă în vederea prezenței pe prima scenă și în sezonul următor. La fel de puține sunt cluburile care se îngrijorează, deși ar trebui, privind regula U21 din sezonul viitor, care va include jucătorii născuți după 1 ianuarie 2000. Și vor fi mari probleme la cele mai multe echipe de la nivelul Ligii 1.

45 de minute și pentru al doilea U21?

Nu sunt puține cluburile care s-au plâns de-a lungul anilor de obligativitatea prezenței unui jucător U21 pe tot parcursul meciului. Mai mult, prezența în primul "11" a celui de-al doilea jucător U21 a obligat antrenorii să apeleze la schimbări rapide, unele chiar după câteva zeci de secunde, o situație jenantă pentru mulți tineri fotbaliști.

Tocmai din acest motiv, FRF are de gând să oblige cluburile să lase în teren minimum 45 de minute și cel de-al doilea U21. Ceea ce va complica și mai mult calculele tehnicienilor.

Cele mai multe cluburi din Liga 1 au probleme

Exceptând câteva cluburi, FCSB, Viitorul, Craiova și chiar Dinamo, cele mai multe echipe nu beneficiază de măcar 5 jucători U21, de nivel acceptabil, care să poată reprezenta oricând soluții în primul "11". Tocmai din acest motiv unele au început deja căutările și s-au îndreptat spre cluburile de Liga a 2-a, pentru a "culege" de acolo "elitele", jucătorii cei mai buni născuți după 2000.

Împrumuturi, transferuri din Liga 2 sau ochii pe Vest

FCSB beneficiază, la fel ca Viitorul, de cele mai multe soluții. Unii dintre ei vor ajunge probabil să fie împrumutați în alte locuri, fotbaliști ca Tudor Moldovan, Laurențiu Ardelean, Alex Pantea sau Ștefan Cană.

Sunt însă formații, cum e cazul lui Sepsi, care nu are mai mult de unul, maximum 2 jucători capabili să țină ritmul Ligii 1. Pe lângă împrumuturi de la marile academii, transferuri din Liga a 2-a, vor mai fi probabil cazuri în care cluburile se vor orienta către fotbaliștii români tineri care au ajuns să joace în alte țări, în campionate de un nivel bun.

FOTO. Ce soluții au cluburile din Liga 1 astăzi

80 de jucători U21ar trebui să fie în loturile cluburilor de Liga 1 în sezonul următor, cam 5 de fiecare club

200 de fotbaliști U21și U19 trebuie să se găsească în loturile celor 36 de cluburi din primele două divizii în sezonul 2021-2022

VIDEO. Bogdan Apostu: „Există tensiuni între FRF și cluburi privind regula U21”

Mai multe știri din Liga 1:

ANAD a intervenit la finalul meciului Craiova - CFR » Cine sunt jucătorii testați antidoping

FCSB, favorită în play-off?! Pe ce se bazează jucătorii lui Petrea + premieră la finalul sezonului regulat din Liga 1

Playtech: BOMBĂ! Adevărul despre eficacitatea vaccinului Pfizer. Ce au descoperit acum experții


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă