Începe să se vadă EFECTUL litoralului românesc! Cât de aproape suntem de un posibil DEZASTRU - declarațiile Adrianei Pistol, șefa INSP

2 luni in urmă 53

Turiști pe litoral Turiști pe litoral

România se apropie vertiginos de 600 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 în decurs de doar 24 de ore, varianta Delta - mai contagioasă - a noului coronavirus răspândindu-se cu repreziciune în țara noastră. Adriana Pistol, cunoscut medic epidemiolog și, totodată, șefa Institutului Național de Sănătate Public (INSP), susține că deja se simt efectele epidemiologice de pe litoralul românesc, unde s-au înghesuit în mare măsură români nevaccinați. Aceasta a mai precizat că valul 4 al pandemiei nu ar trebui să fie la fel de grav ca valurile precedente în măsura în care avem deja 40-50% din populație vaccinată. 

JOI, 19 AUGUST 2021, 14:07

SURSĂ: Realitatea.NET

AUTOR: Dana Bărăgan

“În teorie, în măsura în care va crește rata de vaccinare, în măsura în care avem deja în jur de 40-50% populație protejată, fie prin vaccinare, fie prin boală în toate zonele, nu ar trebui să fie un val care să pună probleme din punct de vedere al severității, ceea ce implică spitalizare și așa mai departe. Dar totul depinde de modalitatea în care și noi respectăm niște măsuri.

Deja se vede efectul litoralului românesc, în care nu sunt aplicate și respectate măsurile. Acolo este cu predilecție populație nevaccinată.

Aceste cifre pe care le vedem vin și susțin această ipoteză că ar trebui să nu fie un val foarte serios, dar încurajând foarte mult vaccinarea”, a afirmat Adriana Pistol, într-o conferință de presă

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă