Încep ploile! Aradul este sub cod portocaliu

1 săptămână in urmă 7

15 September 2022 10:42

Scris de Andreea Pintea

ARAD. Meteorologii avertizează că în următoarele zile ploile şi vijeliile vor pune stăpânire pe mai multe judeţe, Aradul fiind sub avertizare de tip cod portocaliu. Potrivit ANM, codul portocaliu va fi valabil începând de joi, 15 septembrie, ora 17:00 până vineri, 16 septembrie, ora 12:00. Se aşteaptă o instabilitate atmosferică accentuată şi ploi abundente.

„Local în Banat, Crișana, vestul Transilvaniei și nordul Carpaților Orientali vor fi perioade cu averse torențiale, vijelii puternice, frecvente descărcări electrice și pe arii restrânse grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 40…60 l/mp și izolat 70 l/mp”, spun meteorologii.

În tot acest timp, în majoritatea județelor din Transilvania va fi valabil un cod galben de ploi și vijelii, cu intensificări ale vântului ce vor putea ajunge în rafale până la 80-100 km/h. „În intervalul menționat, în vestul, centrul și nord-vestul țării, precum și în zonele de munte vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp. Perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică și ploi abundente vor fi în zilele următoare în cea mai mare parte a țării, dar cu precădere în regiunile intracarpatice”, au mai spus meteorologii.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă