Incendiul de la Parlamentul din Cape Town a reizbucnit, după ce inițial fusese controlat

2 săptămâni in urmă 12


Pompierii se luptă să stingă un nou incendiu izbucnit în Parlamentul Africii de Sud, din Cape Town, a relatat BBC. „Serviciul de pompieri și salvare confirmă că incendiul din Parlament a reizbucnit și flăcările sunt pe acoperişul clădirii”, a declarat luni, 3 ianuarie, un purtător de cuvânt al pompierilor.


Incendiul devastator care a cuprins duminică, 2 ianuarie, Parlamentul din orașul Cape Town, Africa de Sud, a reizbucnit luni, 3 ianuarie, la câteva ore după ce autoritățile au transmis că situația este sub control.


Flăcările și fumul gros au apărut pe acoperișul clădirii Parlamentului din Cape Town, iar pompierii au ajuns la fața locului, încercând să stingă incendiul. Autoritățile au avertizat că focul poate izbucni din nou, din cauza covoarelor și a podelelor din lemn aflate în clădire.


Flăcările au cuprins acoperișul Parlamentului din Africa de Sud, luni, 3 ianuarie, după ce incendiul fusese catalogat ca fiind sub control | Foto: EPA

Poliția a arestat un suspect în acest caz, care va apărea marți în instanță, fiind acuzat de incendiere, spargere la domiciliu și furt.


Focul a izbucnit în aripa cea mai veche, din 1884


Camerele Parlamentului din Cape Town sunt formate din trei secțiuni, cea mai veche datând din 1884. Secțiunile mai noi construite în anii 1920 și 1980 găzduiesc Adunarea Națională.


Focul a izbucnit duminică, 2 ianuarie, în aripa cea mai veche a edificiului, cea terminată în 1884 și care adăposteşte cărți istorice, fotografii și opere de artă extrem de valoroase.


Cauza incendiului nu a fost încă stabilită, însă ministrul Lucrărilor Publice și Infrastructurii, Patricia De Lille, a declarat că, potrivit unui raport pe care l-a primit, un exercițiu standard de întreținere a avut loc chiar înainte ca Parlamentul să se închidă pentru sărbătorile de Crăciun și Anul Nou și totul funcționa atunci, inclusiv sistemul de aspersoare.


Parlamentul din Africa de Sud este în vacanță datorită sărbătorilor și nimeni nu a fost rănit.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă