Incendiul de la "Matei Bals". Procurorii au intocmit un dosar penal in rem pentru ucidere din culpa

3 săptămâni in urmă 18

A inceput o ancheta in urma incendiului izbucnit in dimineata zilei de vineri 29 ianuarie, la Institutul Matei Bals din Capitala, soldat cu patru morti. Procurorii au deschis dosar penal in rem pentru ucidere din culpa.

Procurorii se afla deja la fata locului si au inceput cercetarile, potrivit reprezentantilor Parchetului.

Cine este managerul interimar al Institutului "Matei Bals", unde a avut loc un incendiu cu patru morti. L-a inlocuit pe Streinu Cercel, ales senator PSD

Incendiul a izbucnit la un pavilion de la Institutului Matei Bals unde erau tratati bolnavi cu COVID. Trei persoane au fost gasite decedate dupa ce s-a degajat fumul, iar a patra victima a murit dupa ce manevrele de resuscitare au esuat.

La fata locului au fost mobilizate 38 de echipaje de prim ajutor si sase echipaje de terapie intensiva mobila.

Cine este Adrian Streinu-Cercel, cel care a condus mai bine de un deceniu Institutul "Matei Bals"

De la "Matei Bals" au fost evacuate, in prima faza, aproximativ 44 de persoane catre Spitalele de urgenta Floreasca, Universitar, "Sfantul Ioan" si "Sfantul Pantelimon", iar restul au fost evacuate catre celelalte pavilioane din interiorul institutului.

La Institutul Matei Bals s-au deplasat vineri dimineata seful DSU, Raed Arafat, ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, secretarul de stat in MS Andreea Moldovan, prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.

Citeste si:

Bilant negru dupa incendiul de la spitalul din Piatra Neamt: zece persoane decedate, sapte in stare critica, printre care si medicul de garda

Nelu Tataru: Spitalul din Piatra Neamt va fi trecut in coordonarea Ministerului Sanatatii

Andrei Carabelea, primarul orasului Piatra Neamt: "Am vazut un barbat care si-a recunoscut mama carbonizata"


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă