Incendiu violent în Capu Midia. 15 hectare de vegetație s-au aprins din cauza gloanțelor încinse trase în timpul exercițiilor militare

1 lună in urmă 28

Un incendiu de vegetaţie uscată a izbucnit, vineri, 3 septembrie, la Poligonul Capu Midia, în urma tragerilor antiaeriene.

”Incendiul se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 15 ha, fără posibilitate de propagare. Pentru lichidarea focarelor, pompierii intervin cu 2 autospeciale de stingere. Situaţia este sub control şi nu sunt probleme deosebite sau persoane afectate”, au transmis reprezentanţii IGSU.

Potrivit autorităţilor locale din Constanţa, pentru lichidarea incendiului cele mai multe forţe de intervenţie aparţin unităţii militare.

Focul a izbucnit din cauza gloanțelor încinse trase de soldați în timpul exercițiilor care vizează pregătirea pentru lupte antiaeriene.

”Evenimentul nu a pus în pericol viaţa şi integritatea militarilor participanţi la trageri şi nu au fost raportate distrugeri de bunuri materiale. La faţa locului au intervenit, conform procedurilor, într-o primă urgenţă forţele de stingere a incendiilor ale unităţii militare şi a fost solicitat sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, care a trimis la faţa locului mai multe autospeciale de stingere a incendiilor”, a transmis sursa citată.

Echipajele ISU şi pompierii unităţii militare acţionează în prezent pentru lichidarea incendiului.

Citeste si:

A fost stabilită cauza incendiului de la cel mai mare hotel din Giurgiu

Incendiu puternic la cel mai mare hotel din Giurgiu. Mai multe persoane au fost evacuate

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă