Incendiu uriaş în oraşul Sankt-Petersburg: Un pompier a murit încercând să stingă flăcările

1 lună in urmă 23

De Monica Palade.
Publicat: 12.04.2021, 18:11.
Actualizat: 12.04.2021, 18:11

Un incendiu masiv a izbucnit luni în oraşul Sankt-Petersburg, la o fabrică de cărămizi. Iar potrivit agenţiei RIA Novosti, cel puţin un pompier a murit în încercarea de a stinge incendiul.

Incendiu uriaş în oraşul Sankt-Petersburg: Un pompier a murit încercând să stingă flăcările

captura video Twitter

Focul a izbucnit la fabrica de cărămidă Nevskaia din Sankt-Petersburg şi s-a întins pe o suprafaţă de circa 4.000 de metri pătraţi. Acoperişul fabricii de cărămidă şi unele etaje s-au prăbuşit. Un muncitor nu a mai putut fi salvat.

Pentru stingerea incendiului, sute de pompieri au fost mobilizaţi, iar în operaţiune a fost folosit şi un elicopter special.

Un pompier a murit

Un pompier a murit, iar alţi doi au fost răniţ, suferind arsuri pe jumătate din suprafaţa corpuluiîn operaţiunea de stingere a incendiului, au declarat surse din cadrul serviciilor de intervenţie.

Totodată, 40 de persoane au fost evacuate. Traficul rutier a fost oprit în apropierea fabricii Nevskaia, care este un edificiu istoric în Sankt-Petersburg, funcţionând din anul 1841.

Construită de un industriaş englez în secolul al XIX-lea, aceasta a fost multă vreme una dintre cele mai mari uzine textile din Rusia şi URSS. O parte din complex este şi în prezent consacrată acestei activităţi, restul fiind fie abandonat, fie închiriat ca sediu comercial. Fabrica, situată în sud-estul oraşului Sankt Petersburg, este pe lista monumentelor istorice ale regiunii.

A historic St. Petersburg factory building has caught fire and is on the brink of collapse, with at least one firefighter dead and two others gravely injured, state media reported https://t.co/kupREdRiqa pic.twitter.com/Vor4jNWxmI

— The Moscow Times (@MoscowTimes) April 12, 2021

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă