Incendiu puternic la o societate comercială din Ploiești! Două persoane au suferit arsuri de gradul 3 și 4

2 luni in urmă 4

Incendiu puternic la o societate comercială din Ploiești! Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de 700 mp cuprinzând întreaga hală, trei autoturisme și un autotren. În hala în care se manifestă sunt doar birouri și câteva utilaje. Produsele petroliere sunt depozitate în vagoane, fără a fi pericol de propagare la acestea.

Citește și: Doi muncitori, UCIȘI de un bătrân de 60 de ani după ce i-a luat ostatici! Agresorul a fost împușcat de polițiștii care au stat 5 ORE în fața blocului

Ministerul Sănătății susține că doi pacienți au suferit arsuri și au fost transportați la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Ploiești, acolo unde se află în evaluare în prezent. Din primele informații, este vorba despre doi bărbați, de 59 de ani și, respectiv, 53 de ani. Pacientul de 59 de ani prezintă arsuri pe aproximativ 60% din suprafața corporală. Pacientul de 53 de ani are arsuri pe 60-70% suprafață corporală. La prima evaluare ambii au căile aeriene superioare afectate.

La UPU Ploiești se face acum evaluarea, se oferă asistenţă medicală de urgenţă şi prim ajutor calificat. În paralel se urmează procedura legală, conform Ordinului Ministrului Sanatatii nr. 2.063 din 2 decembrie 2020 pentru înființarea comisiilor de analiză a solicitărilor de transfer în străinătate în vederea efectuării tratamentului pentru pacienții cu arsuri grave.

Având în vedere primele informatii transmise privind suprafața afectată și gradul arsurilor, pacienții întrunesc criteriile de admitere într-un centru de mari arși, România nu are, în prezent, un astfel de centru. După ce se primesc concluziile comisiei de specialitate întrunită la nivelul spitalului se va decide eventualul transfer. Medicii de la UPU Ploiești lucrează în prezent la stabilizarea pacienților.

Incendiu puternic la o societate comercială din Ploiești! Intervenţia pentru lichidarea focului continuă. În apropierea halei cuprinse de flăcări, se află opt rezervoare cu reziduuri de petrol, însă nu există risc ca incendiul să se extindă la acestea, anunţă ISU Prahova.

Citește și: Preot din Cluj, amendat după ce i-a binecuvântat pe jandarmi. Ce scrie în procesul-verbal

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă