Incendiu puternic într-un bloc din New York: Cel puţin 19 oameni au murit, printre care nouă copii

2 săptămâni in urmă 20

Şaizeci şi trei de persoane au fost rănite, 32 fiind în stare gravă, în urma unui incendiu izbucnit într-un bloc din cartierul Bronx, din New York, anunţă presa americană.

Incendiu grav într-un bloc din New York

Captură Twitter / WCBS

Peste 60 de persoane au fost rănite, zeci cu răni care le pun viața în pericol, într-un incendiu masiv care a izbucnit într-un complex de apartamente din Bronx, duminică, au declarat oficialii. Conform New York Times, incendiul a izbucnit într-un apartament duplex de la etajele doi şi trei şi deşi focul nu s-a extins, a fost fum în întreaga clădire.

200 de pompieri au fost chemaţi să intervină. Deocamdată nu se cunoaşte cauza izbucnirii incendiului.

🔥Un gran incendio en edificio habitacional en The Bronx, NYC

Fire in #Bronx apartment building pic.twitter.com/Lu6kAhvqOU

— manuel san doval (@sempiternoCafe) January 9, 2022

Autorităţile se aşteaptă la numeroase decese

Într-o conferință de presă, comisarul FDNY Daniel Nigro a declarat că 32 de persoane au fost trimise la cinci spitale într-o stare care le pune viața în pericol. În principal este vorba despre inhalarea severă de fum. Nigro spune că se așteaptă la ''numeroase decese''. El a mai declarat că printre răniți se numără și copii.

''Acesta va fi unul dintre cele mai grave incendii la care am asistat aici în vremurile moderne, în orașul New York'', a spus primarul Eric Adams.

#NewYork#FDNY firefighters are currently battling a 5 alarm fire in the Bronx, reports say that 15 civilians are injured –⛑️⛑️ CPR in progress on numerus people including children. pic.twitter.com/87jQmm5NtW

— RawNews1st🎥📰 (@Raw_News1st) January 9, 2022

Pompierii au sosit la fața locului la trei minute după apelul inițial. Victimele au fost găsite în casa scării, potrivit comisarului, în timp ce fumul se tot extindea în clădire. Nigro a observat că o ușă a fost lăsată deschisă, ceea ce a permis răspândirea focului și a fumului, conform ABC

Autoritățile mai spun că incendiul a fost stins, dar pompierii continuă să lucreze la fața locului. O anchetă este în curs desfășurare, dar pompierii spune că incendiul nu este unul considerat suspect.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă