Incendiu pe șinele CFR: Locomotiva unui tren a luat foc chiar în momentul în care a oprit într-o gară

1 lună in urmă 71

Un incendiu a izbucnit la locomotiva unui tren CFR, care se deplasa pe ruta Iași-Bacău. Incidentul a avut loc în momentul în care trenul a ajuns în Gara Sârca. autoritățile au intervenit de urgență pentru stingerea flăcărilor, iar circulația feroviară a fost oprită pentru 30 de minute.

„La ora 15,45 ISUJ Iaşi a fost alertat despre producerea unui incendiu de locomotivă la trenul 5004 Iaşi – Bacău, în Gara Sârca, comuna Bălţaţi, judeţul Iaşi. De urgenţă au fost direcţionate pentru stingerea incendiului două autospeciale de stingere cu un ofiţer şi nouă subofiţeri. Circulaţia feroviară a fost întreruptă 30 de minute pentru decuplarea locomotivei incendiate de la garnitura de tren şi răcirea zonei de ardere. Trenul a continuat deplasarea cu o singură locomotivă. Nu au fost victime”, a precizat Georgică Onofreiasa, purtător de cuvânt în cadrul ISU Iaşi, conform Digi24.

Potrivit sursei citate, cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al curentului electric.

Un incendiu a izbucnit la locomotiva unui tren în care se aflau 80 de pasageri

Un incendiu a izbucnit la locomotiva trenului de călători care circulă pe ruta Bucureşti – Piteşti şi în care se aflau 80 de pasageri.

Locomotiva a fost decuplată urgent de vagoane, iar focul a fost stins, fără ca cineva să fie rănit.

Incendiul a izbucnit la compartimentul motor al locomotivei trenului de persoane circulă pe ruta Bucureşti – Piteşti, în timp ce garnitura se afla în gara oraşului Găeşti.

Pompierii de la Detaşamentul Găeşti au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apa şi spumă, iar la faţa locului a fost trimisă şi o ambulanţă SMURD.

”La sosirea echipajelor de pompieri locomotiva era desprinsa de vagoane. Echipajul SMURD a făcut o verificare a tuturor pasagerilor din tren pentru a identifica eventuale persoane rănite. Niciuna din cele 80 de persoane aflate în tren nu a avut probleme”, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa.

Incendiul a fost stins rapid de pompieri, iar un echipaj a rămas în zonă pentru asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor având în vedere temperaturile ridicate din compartimentul motor al locomotivei, relatează Adevarul.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă