Incendiu masiv la Bodrum, cea mai exclusivisă stațiune a litoralului turcesc. Flăcările au ajuns la hoteluri și turiștii sunt evacuați

2 luni in urmă 78

Răspunsul maritim, aerian și terestru la incendiul forestier din districtul Bodrum continuă. În timp ce focul a fost controlat timp de 4 ore, aproximativ 3 mii de persoane din hotelurile amenințate de flăcări au fost evacuate.

Se pare că incendiul a fost declanșat de 2 persoane care au venit în zonă cu o motocicletă roșie și au dat foc vegetației, apoi au fugit rapid de la fața locului.

Incendiul a izbucnit în zona forestieră de pe șoseaua Bodrum-Milas din Peninsula Pina, districtul Meșelik. Cetățenii care au văzut flăcările crescând din regiune au raportat situația la Centrul de Apel de Urgență 112.

Echipele Departamentului de Pompieri al Municipalității Metropolitane Muğla și Direcția Regională Silvică Muğla au fost trimise în regiune. Echipele care au venit la fața locului au început rapid să intervină pentru a controla focul.

Incendiul amenință hotelurile din regiune


Incendiul, care a izbucnit într-un punct apropiat de hoteluri, a crescut în scurt timp cu efectul vântului. În timp ce echipele încercau să controleze flăcările, focul s-a apropiat de hoteluri. Împotriva unui posibil pericol, clienții sunt evacuați pe mare cu bărcile.

3.000 de persoane au fost evacuate

Curse zilnice, pescari și bărci ale pazei de coastă au fost mobilizate pentru a evacua 3 mii de persoane, inclusiv personalul din hotelurile din zona de incendiu. Cetățenii au fost aduși pe mare în cartierul Güvercinlik. Municipalitatea din Bodrum a început acțiunea de salvare a turiștilor evacuați la alte hoteluri din district, relatează iha.com.tr

Citeste si:

Un preot și soția sa au murit după ce casa lor a fost lovită de un trăsnet

Un incendiu izbucnit lângă Atena se extinde rapid. "Este scăpat de sub control" VIDEO

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă