Incendiu la un spital de psihiatrie din Timiș, într-un pavilion în care sunt internaţi pacienţi COVID

1 lună in urmă 9


Incendiul a izbucnit, marţi după-amiază, la Spitalul de Psihiatrie din Gătaia, judeţul Timiş. Focul a pornit la o saltea dintr-un salon al pavilionului în care sunt internaţi pacienţi cu COVID-19. Din fericire, incendiul a fost observat la timp și pacienții au reușit să iasă din spital.


Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Timiș, două persoane s-au autoevacuat din pavilionul suport-Covid al spitalului din Gătaia.


În pavilion erau șase pacienți, doi confirmați cu coronavirus și patru în triaj, care așteptau rezultatul testelor.


Angajații spitalului au reușit să stingă flăcările, iar pompierii au mers la fața locului inclusiv cu echipajul CBRN, pentru decontaminarea zonei.


Cauza probabilă va fi aflată abia după ancheta ISU Timiș.


Incendiu Timis (foto ISU Timis) Incendiu Timis (foto ISU Timis) Incendiu Timis (foto ISU Timis)

Pe 14 noiembrie, un incendiu a izbucnit la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț, provocând o tragedie.


Zece pacienți internați au murit în acea noapte, iar șapte răniți au fost transferați la Iași, în timp ce medicul de gardă – care a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului, după ce a încercat să salveze pacienți – a fost transferat la un spital din Belgia.


Șase dintre pacienții transferați au murit ulterior. Un singur pacient a supraviețuit și a fost externat din spital după mai multe săptămâni de îngrijiri medicale.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă