Incendiu la un pavilion al spitalului Matei Balș

1 lună in urmă 1

Un incendiu s-a produs în această dimineata la un pavilion al spitalului Matei Balș din Capitală, pacienții fiind evacuați. Din primele informații sunt  cel puțin trei victime decedate din rîndul pacienților. Aceștia se aflau la parterul pavilionului.

Actualizare 7h54: Șeful DSU, Raed Arafat ()AUDIO), a anunțat în urmă cu puține momente că patru persoane au murit în incendiul izbucnit în această dimineață la Insitutul Matei Balș din Capitală.  

UPDATE: Peste 120 de pacienți au fost evacuați. pacienții sunt trimiși spre alte spitale din București. 

Peste 200 de pacienți pot fi primiți la Spitalul Victor Babeș din Capitală, a anunțat managerul unității la Digi 24. Sptitalul Marius Nasta a anunțat deja că poate primi 30 de pacienți. A fost activat planul roșu de intervenție.

Incendiul a avut loc la parterul unui corp de cladire,pavilionul 5, în care se aflau în jur de 100 de persoane. Pompierii spun că au fost degajări mari de fum La fata locului au acționat ambulanțe, autospeciale, un spital mobil și unități de descarcerare.

Pompierii spun că pacienții răniți au fost preluați de ambulanțe și transportați la alte spitale.

''Din păcate, au fost găsite primele victime. Trei persoane carbonizate şi o alta aflată în resuscitare'', se arată într-o informare a Ministerului Sănătății.

Între timp a fost deschisă o anchetă penală. Parchetul de la langa Tribunalul București se va ocupa de ancheta penala. Cea mai probabila incadrarea va fi cea de ucidere din culpa si de vatamare corporala din culpa. Prima etapa a investigatiei este cercetarea la fata locului pentru a stabili o cauza preliminara a incendiului de la Institutul Matei Bals. 
Este a doua tragedie care se produce într-un spital din România după incendiul de la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă