Incendiu la Spitalul din Craiova. Medicii au sărit pe geam pentru a se salva. Bilanțul victimelor

1 lună in urmă 2

Incendiu la Spitalul de Neuropsihiatrie din Craiova. Medicii au sărit pe geam pentru a se salva. Care este bilanțul victimelor și de la ce a pornit tragedia. Ce spun oficialii de la Ministerul Sănătații. Primele declarații ale reprezentanților ISU Oltenia.

Incendiu la Spitalul din Craiova

Clipe îngrozitoare pentru craioveni. Un incendiu a izbucnit la Spitalul de Psihiatrie din spatele Parcului Romanescu. Potrivit celor de la ISU Dolj, incendiul a izbucnit într-un izolator de urgență, din pricina unui pacient. Flăcările s-au manifestat pe o suprafaţă de 20 mp, incendiul a fost lichidat, într-un final. La fața locului au fost trimise două subunități de interventie, Detasamentul 1 și 2 Pompieri Craiova cu 6 autospeciale de lucru cu apă și spumă, 2 autospeciale de lucru la înălțime, 1 descarcerare grea și 1 ambulanță tip B.

La sosirea echipajelor la locul intervenției, au fost găsit 18 pacienți și 5 cadre medicale autoevacuate, un pacient fiind evacuat de salvatori. Trei cadre medicale au suferit fracturi după ce s-au aruncat pe geam, pentru a scăpa de mânia flăcărilor. Aceștia au fost transportați, de urgență, la spital.

„În urma incendiului, s-au înregistrat trei victime cadre medicale, care au suferit traumatisme la membrele inferioare prin cădere de la înălțime. Un pacient acuză cefalee. Victimele sunt conștiente și sunt transportate la spital”, au anunțat oficialii de la Ministerul Sănătății.

Incendiul a fost stins în 20 de minute

Incendiul a fost stins în 20 de minute, iar reprezentanții legii spun că dintre cei 41 de pacienți care se aflau în secția de psihiatrie nu a avut de suferit. Pacienții care se aflau, la momentul incendiului, în pavilionul unde a izbucnit incendiul au fost adunați de personalul medical și evaluați pentru a se asigura că sunt înafara oricărui pericol.

Cauza incendiului nu a fost încă stabilită, iar oamenii legii au pornit o anchetă pentru a afla de la ce a pornit tragedia. Incendiul a pornit de la parter, iar flăcările au ajuns până la rezervele de la etajul 1, spre îngrijorarea pacienților internați.

„În această seară, la orele 22.00, în dispeceratul ISU Oltenia al județului Dolj a fost primit un apel, prin care eram înștiințați cu privire la producerea unui incendiu la secția de psihiatrie a Spitalului de Neuropsihiatrie din Craiova. Am trimis la locul intervenției forțe de intervenție de la două subunități din municipiul Craiova, Detasamentul 1 și 2 Pompieri Craiova. Au ajuns forțele de intervenție în timp scurt la locul intervenției.

Deja personalul de la locul de muncă, cadrele medicale, interveneau în principal pentru salvarea victimelor și punerea lor în siguranță. Dintre cei 41 de pacienți care se aflau în pavilionul respectiv niciunul nu a avut de suferit. Sunt preluați de către personalul medical și cazați în zona neafectată a pavilionului.”, a declarat un reprezentant ISU Oltenia.

The post Incendiu la Spitalul din Craiova. Medicii au sărit pe geam pentru a se salva. Bilanțul victimelor appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă