Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Craiova! Trei cadre medicale au fost transportate la spital cu fracturi. Au sărit de la ETAJ

1 lună in urmă 1

Incendiu spital CraiovaIncendiu spital Craiova

Un incendiu a izbucnit, luni seară, la Spitalul de Psihiatrie din Craiova. 18 pacienţi şi cinci cadre medicale s-au autoevacuat, iar un alt pacient fiind scos de pompieri, potrivit realitateadecraiova.net

LUNI, 08 MARTIE 2021, 21:42

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Monica Vasilescu

Trei cadre medicale au fost transportate la spital cu fracturi, arată primele informaţii oferite de ISU Dolj.

Medicii ar fi sărit de la etajul unu ca să scape de flăcări. Incendiul ar fi fost provocat de un pacient.

“Din primele informații transmise Centrului Operativ pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății, patru saloane de la parterul spitalului au fost inundate cu fum. La acest moment, patru persoane necesită îngrijiri, dintre acestea trei sunt cadre medicale și una este pacient”, transmite Ministerul Sănătăţii.

Potrivit ISU, incendiul a fost într-un izolator (rezervă) de la urgenţă.

“Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din spatele Parcului Romanescu. La fata locului au fost trimise doua subunități de interventie, Detasamentul 1 și 2 Pompieri Craiova cu 6 autospeciale de lucru cu apă și spumă, 2 autospeciale de lucru la înălțime, 1 descarcerare grea și 1 ambulanță tip B. La sosirea echipajelor la locul intervenției, au fost găsit 18 pacienți și 5 cadre medicale autoevacuate, un pacient fiind evacuat de salvatori. 3 cadre medicale care au suferit fracturi au fost transportate la spital”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Dolj, Florin Cocoşilă.

Reacția Ministerului Sănătății

Ministerul Sănătății informează următoarele cu privire la incendiul care s-a produs în această seară la Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie din Craiova (unitate non-COVID-19), aflat în subordinea Consiliului Local al Municipiului Craiova:

Din primele informații transmise Centrului Operativ pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății, incendiul s-a manifestat pe o suprafață de 20 mp și a fost lichidat. În urma incendiului, s-au înregistrat trei victime cadre medicale, care au suferit traumatisme la membrele inferioare prin cădere de la înălțime. Un pacient acuză cefalee. Victimele sunt conștiente și sunt transportate la spital.

În total, 19 pacienți și 8 cadre medicale au fost evacuate ori s-au autoevacuat. Aceștia vor rămâne în aceeași unitate sanitară într-o altă aripă a clădirii.

Din primele date furnizate de conducerea unității spitalicești, incendiul ar fi fost provocat de un pacient.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă