Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Arad, provocat de un pacient. Medicii susţin că la internare acesta a fost percheziţionat. "A fost transferat doar în chilot"

1 lună in urmă 40

De Iulia Pop.
Publicat: 05.09.2021, 19:34.
Actualizat: 05.09.2021, 19:55

La un pas de tragedie la Spitalul de Psihiatrie din Arad. Un pacient proaspăt internat şi-a aprins hainele şi salteaua, iar un incendiu ar fi putut mistui intreaga cladire. Din fericire, pompierii au intervenit rapid. Şase persoane, dintre care patru angajaţi, au ajuns la urgenţe.

Ora 4 şi 20 de minute. Un fum gros începe să iasă dintr-un salon al Spitalului de Psihiatrie din Arad. Imediat, asistentele de gardă decuplează instalaţia electrică şi sună la 112, stăpânire de sine care s-a dovedit salvatoare pentru pacienţi şi angajaţi. "Echipajele au găsit o parte din pacienţi evacuaţi în curtea spitalului de către personalul medical", a transmis George Pleșca, reprezentant ISU Arad.

Aproximativ 20 de pacienţi erau în spital, în momentul izbucnirii incendiului. Doi dintre aceştia au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce s-au intoxicat uşor cu fum. La Unitatea de Primiri Urgenţe au ajuns şi doi supraveghetori, o infirmieră, precum şi medicul de gardă.

Pacientul şi-a incendiat hainele

În scurt timp, este găsit şi vinovatul: un pacient de 35 de ani, aflat de mai bine de 10 ani în evidenţele cadrelor medicale. Fusese internat chiar în acea noapte, după ce starea lui de sănătate se alterase brusc. Medicii nu înţeleg cum a reuşit să-şi aprindă salteaua şi pijamaua. "Bineînţeles că i s-a făcut percheziţia corporală, anterior. I s-au găsit la percheziţia efectuată de către cadrele medicale două brichete. A fost transferat în izolator doar în chilot. Se pare că a existat undeva cea de-a treia sursă cu care el a provocat incendiul", spune Florina Ionescu, managerul Spitalului Judeţean Arad.

Focul a fost lichidat după aproximativ 20 minute. Din fericire, niciun alt salon din vechea clădire, care este monument istoric, nu a avut de suferit.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri

 „Ăsta e al ei că e mai mic, ăla mai mare e al maimuţoiului. Le arăt eu bătaie de joc”

1

Un bărbat din Cluj s-a filmat într-un live pe Facebook, în timp ce oferea 10.000 de lei, pentru a fi dus în Germania să-şi omoare fosta iubită, dar şi pe noul său iubit. În imagini, bărbatul de 57 de ani apare alături de două cuţite, unul pentru femeie şi celălalt pentru bărbatul de origine germană.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă