Incendiu la spitalul Balș! Ministerul Sănătății confirmă trei oameni morți, zeci de mașini de pompieri sunt la fața locului. La ora 7, ambulanțele evacuează încă pacienți

3 săptămâni in urmă 10


Un incendiu a izbucnit, vineri dimineață, la Institutul Matei Balș din București. Trei persoane au murit carbonizate și o alta este în acest moment resuscitată, relatează Agerpres, citând un comunicat al ministerului sănătății. Cauzele incendiului sunt în acest moment necunoscute.


07:0229-01-2021

Peste 100 de pacienți evacuați


În jur de 100 de persoane au fost evacuate în urma incendiului de la Balș. Pacienții vor fi transferați către alte spitale, dar și în alte corpuri ale spitalului.


Toată strada Calistrat Grozovici, cea care dă spre bulevardul Ștefan cel Mare, este blocată de poliție, ca să facă loc zecilor de echipaje de intervenție, mașini de pompieri  ambulanțe. 


Raed Arafat a ajuns cu un sfert de oră înainte de ora 7 dimineața la fața locului. Conform Ministerului Sănătății, au fost descoperiți trei oameni morți.La ora 7, ambulanțele evacuează încă pacienți pe strada paralelă lui ”Calistrat Grozovici”, la cealaltă ieșire.


„Din păcate, au fost găsite primele victime. Trei persoane carbonizate şi o alta aflată în resuscitare”, a anunțat Ministerul Sănătății, într-un comunicat.


Toți pacienții internați în paviolul cinci au fost evacuați, fiind declanșat planul roșu de intervenție.


Potrivit ISU, aproximativ 100 de persoane se aflau în clădire în momentul incendiului.


„Incendiul este stins, nu se mai observă flacăra. Au fost degajări mari de fum pe casa scării de la parter către ultimul nivel”, a anunțat Inspectatorul pentru Situații de Urgență.


Matei Balș este centrul de excelență și primul spital din România care a tratat cazuri COVID-19.


Incendiul de la spitalul Matei Balș din Capitală este a doua tragedie care are loc într-un spital din România, după ce, în luna noiembrie, un incendiu a izbucnit la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț. Zece oameni au murit în noaptea tragediei.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă