Incendiu la o secţie COVID din judeţul Timiş. Bolnavii au fost evacuaţi de urgenţă

2 luni in urmă 1

Incendiu la o secţie COVID din judeţul Timiş. Este vorba despre secţia COVID a Spitalului de Psihiatrie Gătaia. Potrivit primelor informaţii, un pacient cu boli psihice, diagnosticat cu coronavirus, ar fi dat foc saltele.

Incendiu la o secţie COVID din judeţul Timiş. Pacienţii au fost evacuaţi

Pacienţii au fost evacuaţi de urgenţă. Din fericire, nu există victime. Incendiul a fost stins cu ajutorul extinctoarelor de catre personalul unitatii sanitare, potrivit opiniatimişoarei.ro.

La fata locului au ajuns şi mai multe autospeciale, o ambulanta SMURD, dar si echipaje SAJ. De asemenea, la Gataia a fost trimis si un echipaj CBRN, care va face o decontaminare a personalului si a tehnicii de interventie.

Pompierii urmeaza sa stabileasca cu exactitate cauza producerii incendiului.

Incendiu Neamţ. Prefectul judeţului spune cine trebuie să îi aibă pe conştiinţă pe cei 10 morţi

Prefectul judeţului Neamţ George Lazăr a spus cine trebuie să îi aibă pe conştiinţă pe cele 10 persoane care au ars de vii în incendiul care a cuprins secţia ATI a spitalului Neamţ.

” E greu să vă dau un răspuns, dar sigur în ultimii 30 de ani nu au fost investiţii în zona medicală, în zona spitalicească, poate aşa cum ne-am fi dorit cu toţii şi poate aşa cum e normal. Fix pentru ceea ce s-a întâmplat ieri, azi-noapte la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, în mod clar cine a compartimentat, cine a asigurat tehnic tot ceea ce înseamnă zona de oxigen, zona electrică, acolo cred că pot fi găsite răspunsuri. Pentru că dacă tot sistemul ar fi fost făcut ca la carte, nu ar fi trebuit ca un astfel de incident să se întâmple”, a afirmat George Lazăr.

Întrebat dacă reţeaua ar fi putut fi suprasolicitată, în condiţiile în care pe secţia ATI erau 16 paturi, prefectul din Neamţ a răspuns: „Nu sunt expert în zona asta, dar în mod clar un incident s-a produs de a ajuns la o deflagraţie şi la un incendiu extrem de violent care s-a manifestat cu o putere foarte mare. În mod clar dacă toate instalaţiile, fie că vorbim de instalaţia de oxigen, de instalaţia electrică, erau avizate, dacă ar fi fost făcut totul ca la carte, în mod clar nu s-ar fi întâmplat această tragedie”.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă