Incendiu la o mașină electrică din Timiș. Pompierii au răcit bateriile scufundând autoturismul în apă

1 lună in urmă 22

Pompierii din judeţul Timiş au fost solicitaţi să intervină, vineri, la stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism electric, în localitatea Dumbrăviţa de lângă Timişoara, transmite ISU Timiș. A fost o intervenție în premieră a pompierilor din Timiș.

Proprietarul autoturismului a fost cel care a sunat la 112. Echipajele ISU au ajuns rapid la Dumbrăvița, acolo unde a fost anunțat incendiul.

„11 pompieri cu 2 autospeciale de stingere și un echipaj SMURD s-au deplasat de urgență la locul indicat. De asemenea, conform procedurii specifice, la fața locului a fost dislocat containerul pentru stingerea incendiilor la autoturismele electrice prin imersie, transportat de un camion”, au transmis reprezentanții ISU Timiș, vineri.

Operațiunea a fost una în premieră pentru pompierii din Timiș,  care au acţionat prin metoda răcirii bateriilor de acumulatori prin imersie de apă.

„Ajunși la fața locului, pompierii au constatat că incendiul se manifesta în zona bateriilor de acumulatori, astfel a fost folosită, pentru prima dată, metoda răcirii bateriilor de acumulatori prin imersie în apă”, au mai transmis pompierii.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă