Incendiu la o groapă de deşeuri din Mehedinţi. Flăcările s-au întins pe o suprfaţă de 1.000 de metri pătraţi

2 luni in urmă 27

Incendiu amenințător lângă Drobeta-Turnu Severin. A luat foc depozitul ecologic Halânga, situat în apropierea orașului. Flăcările s-ar fi extins de la un incendiu de vegetație din apropiere, foc pus, se pare, de oameni. Flăcările au cuprins o suprafață de peste o mie de metri pătrați, cu degajări mari de fum. Pompierii au cerut ajutor şi de la colegii din judeţul vecin.

Flăcările, care au ajuns la groapa de gunoi, au izbucnit ieri după-amiază. Pentru că incendiul se întinsese pe o suprafață de 1.000 de metri pătrați, cu degajări mari de fum, pompierii au cerut ajutor şi de la colegii din judeţele vecine.

"Am mobilizat toate forţele de intervenţie aici, pompierii, ISU. Am cerut şi suplimentarea forţelor de intervenţie. Au plecat deja două echipaje de la Dolj, de la ISU Dolj. Poluare că să mai spunem! Vedeţi şi dumneavoastră, aici e depozit de deşeuri menajere şi iată că ard anvelope şi deşeuri din plastic", a precizat Cristinel Pavel, prefect al judeţului Mehedinţi.

Dan Bălu, comisar Garda de Mediu Mehedinţi: La faţa locului au ajuns imediat şi responsabilii de la Mediu. Aplicăm sancţiunile care se impun după cercetare.
Reporter: Cine ar trebui sancţionat în cazul acesta?

Dan Bălu, comisar Garda de Mediu Mehedinţi: Proprietarul gropii.

Administratorii depozitului spun că de vină ar fi focul pus intenionat de oameni. "Nu ne facem vinovaţi cu nimic, adică incendiul a pornit de la vegetaţia care a fost aprinsă de către oameni", a declarat Andrada Turbat, reprezentant al depozitului

Din fericire, nu au fost înregistrate victime. Pompierii au rămas la locul incendiului toată noaptea.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă