Incendiu la Institutul Matei Balș: patru persoane au murit. Spitalul a fost evacuat

1 lună in urmă 1

Patru persoane au murit în urma unui incendiu care a izbucnit la Institul Matei Balș.

Un incendiu a izbucnit, vineri dimineață, la Spitalul Matei Balș din dimineață

Incendiu la Spitalul Matei Balș din Capitală

Observator

Incendiu la Spitalul Matei Balș: trei persoane au fost găsite carbonizate. 120 de pacienți au fost evacuați și vor fi internați în alte spitale.

UPDATE 7:15 Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, declarat că bilanțul a ajuns la patru morți, după ce persoana resuscitată nu a răspuns manevrelor.

UPDATE 7:10 Managerul de la spitalul Victor Babeș a transmis că în jur de 10 pacienți transferați au ajuns până acum la spital. Sunt peste 200 de locuri libere la Victor Baeș, însă doar pentru 70 de pacienți se poate furniza și oxigen în acest moment. În secția ATI nu era niciun loc.

200 de angajați ai spitalului, medici, asistente și personal auxiliar, au fost chemați mai devreme în ture.

UPDATE 7:05 A fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, a precizat Parchetul de pe Lângă Tribunalul București.

UPDATE 6:58 Alte persoane, care nu se află în stare gravă, se află în ambulanțe, sub supraveghere. Pacienţii aflaţi în stare gravă sunt transferaţi către alte spitale.

UPDATE 6:50 O parte din pacienții evacuați au fost transferați la Spitalul Victor Babeș. Ministrul Sănătății a precizat că se caută locuri disponibile pentru toți cei 120 de pacienți care erau internați la Matei Balș, în pavilionul 5, unde a izbucnit incendiul.

UPDATE 6:40 Incendiul a fost stins, iar operațiunea de evacuare a pacienților s-a încheiat.

UPDATE 6:30 Incendiul a izbucnit la un pavilion de la parterul spitalului, iar în clădire se aflau aproximativ 100 de persoane.

La nivelul ISU-BIF a fost declanșat Planul Roșu, iar la fața locului au fost trimise mai multe ambulanțe.

Știre în curs de actualizare

incendiu matei bals spital
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă