Incendiu forestier pe o insulă din estul Indoneziei, declanșată de o erupție vulcanică

2 luni in urmă 18

O erupţie vulcanică a declanşat un incendiu forestier în insula Lembata, din estul Indoneziei, a anunţat vineri Agenţia naţională pentru gestionarea dezastrelor.

Vulcanul de pe muntele Lewatolo a erupt joi, expulzând o coloană de cenuşă care a ajuns până la o înălţime de 800 de metri, potrivit agenţiei indoneziene de vulcanologie.

Tentativele de stingere a incendiului care a pârjolit versanţii vulcanului au eşuat, a spus Abdul Muhari, purtător de cuvânt al Agenţiei naţionale pentru gestionarea dezastrelor.

"Focarele se află în zone periculoase, unde se ajunge cu dificultate, iar echipamentul pentru lupta cu flăcările este inadecvat", a spus Muhari.

128 de vulcani activi pe teritoriul Indoneziei


Agenţia va trimite la faţa locului un elicopter pentru stingerea incendiilor în încercarea de a domoli flăcările, a mai spus el.

În aprilie, zeci de persoane care locuiau în apropierea acestui vulcan, care are o altitudine de 1.423 de metri, au murit după ce ciclonul tropical Seroja a declanşat o avalanşă de materiale vulcanice care le-au îngropat satele.

Indonezia este situată în Cercul de Foc al Pacificului, o regiune recunoscută pentru activitatea seismică intensă, iar pe teritoriul său se află circa 128 de vulcani activi.

Citeste si:

Un marinar american acuzat de incendiul spectaculos care a distrus o navă militară în 2020

Incendiu masiv la Bodrum, cea mai exclusivistă stațiune a litoralului turcesc. Flăcările au ajuns la hoteluri și turiștii sunt evacuați

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă