Incendiu DEVASTATOR în județul Tulcea! 5 hectare de vegetație uscată și stuf, mistuite de flăcări

1 lună in urmă 18

Incendiu vegetatie TulceaIncendiu vegetatie Tulcea

Aproape cinci hectare de vegetaţie uscată şi stuf, suprafaţă aflată în apropierea satului Garvăn, din județul Tulcea, au ars vineri după-amiază într-un incendiu, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta. Potrivit institutiei, au intervenit 11 subofiţeri cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, flăcările fiind stinse după aproape două ore.

VINERI, 09 APRILIE 2021, 20:34

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Andrei Zbîrnea

"Cauza probabilă producerii incendiului este foc deschis în spaţii deschise", a anunţat ISU Delta.

Conform AGERPRES, instituţia face un apel pentru respectarea măsurilor specifice de prevenire a acestui tip de incendii şi aminteşte că arderea vegetaţiei uscate, miriştilor şi a resturilor vegetale este strict interzisă, dacă nu se impune ca o măsură excepţională în cazuri de carantină fitosanitară, pentru prevenirea răspândirii unor boli sau dăunători specifici.

"Nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderilor de vegetaţie uscată atrage după sine aplicarea de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi cuprinse între 1.000-6.000 lei pentru persoane fizice, respectiv între 25.000-50.000 pentru persoane juridice. De asemenea, incendierile din ariile protejate constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an", a mai precizat ISU Delta

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă