Incendiile se extind în Grecia. Aerul a devenit aproape irespirabil la Atena. Avertisment pentru turiştii români

2 luni in urmă 28

Incendii violente continuă în Grecia sâmbătă, pentru a 11 zi consecutiv, după ce au provocat moartea a două persoane vineri. Mulţi localnici au fost evacuaţi.

Cel puţin 1.450 de pompieri greci, ajutaţi de echipe de intervenţie din alte ţări, continuă lupta cu cinci focare majore în nordul Atenei, pe insula Evia, la 200 de kilometri est de capitală, şi trei incendii în Peloponez, la vest.

Citeşte şi: România trimite două aeronave pentru a ajuta la stingerea incendiilor de pădure din Macedonia de Nord

În nordul Atenei, incendiile violente continuă să avanseze către est şi lacul Marathon, cea mai mare rezervă de apă a capitalei.

Aerul a devenit aproape irespirabil la Atena, din cauza fumului degajat de incendiile care au ajuns în suburbiile capitalei Greciei, relatează sâmbătă dpa.

„Închideţi toate geamurile şi nu ieşiţi din case”, le-au cerut autorităţile locuitorilor.

„Dacă nu reuşim să controlăm incendiul azi, vom avea o mare problemă”, a avertizat sâmbătă dimineaţa la televiziune Vassilis Kokkalis, viceguvernator al Atenei responsabil cu protecţia civilă.

Autostrada care leagă Atena de nordul ţării rămâne închisă din precauţie, în timp ce taberele de migranţi din apropiere au fost evacuate.

Trei persoane au fost reţinute sub suspiciunea că au contribuit la producerea de incendii, a menţionat viceguvernatorul.

Pe insula Evia, mai mult de 1.300 de persoane au fost evacuate cu bărci, noaptea, din satul Limni, înconjurat de flăcări. Mai mult de alţi 20 au fost evacuaţi sâmbătă dimineaţă de pe plaja Rovies, tot pe această mare insulă din estul ţării, potrivit mass-media greceşti.

Autorităţile locale au cerut mai mult sprijin aerian pentru a lupta eficient contra incendiului puternic de pe Evia.

Citeşte şi: Tornadă în estul Slovaciei. Vântul a bătut cu viteză de circa 200 km/h

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă