Incendiile de vegetaţie au distrus un oraş istoric din statul California

2 luni in urmă 21

Incendiile de vegetaţie nu fac prăpăd, în această perioadă, doar în Grecia sau în Turcia ci şi în Statele Unite ale Americii şi în special în California.

Incendiile de vegetaţie au distrus un oraş istoric din statul California

Incendiile de vegetaţie au distrus un oraş istoric din statul California

Profimedia

  • Incendiile de vegetaţie au provocat pagube semnificative în California.

Incendiile de vegetaţie au distrus, în ultimele zile, un oraş istoric din statul american California, respectiv Greenville, oraş care a prins contur la mijlocul secolului 19, pe timpul perioadei identificate drept "Goana după aur".

Conform NPR, în jur de 800 de persoane mai trăiau în Greenville, însă aceste persoane au fost avertizate în legătură cu pericolul care îi paşte astfel că au primit ordin de evacuare.

Incendiile de vegetaţie, "încurajate" de vântul uscat care a ajuns să bată la rafală şi cu peste 60 de kilometri pe oră, au mistuit cel puţin trei sferturi din oraş, inclusiv un hotel şi o benzinărie.

Oraşul Greenville, din California, a mai fost distrus de un incendiu în 1881

Mitch Matlow, purtător de cuvânt al pompierilor care au intervenit la faţa locului, a precizat că salvatorii au făcut tot ce au putut, însă nu au putut evita dezastrul. Iar specialiştii se tem că incendiile de vegetaţie din Statele Unite ale Americii ar urma să provoace pagube şi mai mari în zonă, misiunea de urgenţă fiind salvarea vieţilor omeneşti.

De remarcat că oraşul Greenville a mai fost distrus de un incendiu în 1881, însă a fost refăcut după numai un an. Rămâne de văzut dacă şi de această dată autorităţile locale reuşesc o refacere a oraşului care conţinea o mulţime de clădiri vechi de peste 100 de ani.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă