Incendiile continuă să facă ravagii în Grecia: Flăcările au scăpat de sub control în regiunea de nord. Avertismentul premierului VIDEO

2 luni in urmă 24

Incendiile continuă să facă ravagii, mai multe case fiind cuprinse de flăcări, în timp ce monumentele istorice sunt amenințate în regiunea de nord a Greciei, Attica, unde echipele de intervenție au pierdut controlul. Premierul Kyriakos Mitsotakis a declarat joi noaptea, într-un mesaj televizat, că prioritatea zero a guvernului este salvarea vieților omenești, relatează Ekathimerini.

“Casele pot fi reconstruite, copacii vor crește la loc, dar pierderea de vieți omenești nu poate fi compensată”, a declarat premierul Mitsotaki, în timp ce pompierii au continuat să se lupte, pentru a treia zi consecutiv, cu flăcările scăpate de sub control.

“Avem datoria de a proteja țara noastră de realitatea schimbării climatice”, a mai spus premierul grec, adăugând că nu caută un ”alibi”. El a subiliniat că ceea ce este mai rău abia urmează, făcând un apel la solidaritate.

În total, 99 de noi incendii au izbucnit joi, ajungându-se astfel la un bilanț de 145, care este în continuă creștere. În Attica noi incendii au izbucnit la poalele Munetului Parnitha, ceea ce a determinat joi evacuarea masivă a populației.

Flăcările au ajuns joi noaptea la Afidnes pe autostrada națională, în timp ce autoritățile au dispus anterior evacuarea populației în zonele Drosopigi, Kryoneri, Ippokratios Politia, Afidnes și Kokkinovrachos.

De asemenea, incendii au izbucnit și în apropiere de Atena, pe fosta proprietate regală Tatoi. Poliția a încercat să îi ajute pe cei rămași în urmă, în cadrul operațiunii de evacuare și să-i asiste pe cei care aveau dificultăți de deplasare.

Cel puțin cinci perosane cu arsuri au fost duse la spitalul KAT în cursul nopții, două fiind voluntari care au fost internați la terapie intensivă. În total, peste 300 de pompieri cu 150 de autospeciale, 11 elicoptere și 7 avioane s-au luptat cu flăcările în Attica.

România trimite vineri în Grecia 112 pompieri, 23 de autospeciale, un centru de comandă şi patru containere cu echipamente.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă