Incendii de vegetație în Turcia: Trei morți și zeci de sate, precum şi mai multe hoteluri au fost evacuate VIDEO

2 luni in urmă 37

Trei oameni au murit, joi, în urma unui incendiu de pădure în sudul Turciei, unde autorităţile se luptă cu flăcările pentru a doua zi consevutiv, pe fondul suspiciunilor de incendiere, a anunţat agenţia AFAD pentru situaţii de urgenţă şi ministrul Agriculturii, scrie Reuters, potrivit News.ro.

Zeci de sate, precum şi mai multe hoteluri au fost evacuate şi televiziunile au prezentat imagini cu clădiri arse şi oameni care fugeau peste câmpuri în timp ce pompierii şi elicopterele încercau să ţină sub control un incendiu în Manavgat, oraş aflat la o distanţă de 75 de kilometri est de staţiunea Antalya.


CİĞERİMİZ YANIYOR! #manavgat #antalya pic.twitter.com/pxYcePEBoQ

— Antalya Hakkinda (@HakkindaAntalya) July 28, 2021

Autorităţile au spus că mai mult de 60 de incendii au izbucnit în 17 provincii de pe coastele turce cu ieşire la Marea Egee şi Marea Mediterană săptămâna aceasta, preşedinţia dând asigurări că cei responsabili pentru aceste "atacuri" vor fi traşi la răspundere.

Dintre aceste incendii, 36 au fost izolate, dar eforturile pompierilor de a stinge celelalte 17 focare continuă. Conform AFAD, mai mult de 140 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale sau au suferit daune materiale.

Ministrul Agriculturii Bekir Pakdemirli a spus că un bărbat de 82 de ani a fost găsit decedat în timpul evacuării din Kepezbeleni, la 16 kilometri nord de Manavgat, iar două persoane au fost găsite decedate în Degirmenli, la 20 de kilometri este de Manavgat.

El a precizat că 18 sate şi districte au fost evacuate în Antalya, precum şi alte 16 în provinciile vecine Adana şi Mersin, pe fondul răspândirii focului în jurul oraşului Manavgat miercuri, alimentate de vânturi puternice şi caniculă.

Clădiri, printre care şi un hotel din staţiunea Marmaris au fost evacuate din cauza flăcărilor, a anunţat postul de stat TRT Haber.

Pakdemirli a declarat că 35 de aeronave, 457 de vehicule şi 4.000 de membri ai personalului au fost implicaţi în lupta cu flăcările, pe măsură ce focare separate au făcut ravagii în provinciile Osmaniye, Kayseri, Kocaeli, Adana, Mersin şi Kutahya.

Coasta sud-mediteraneană a Turciei este cunoscută pentru vremea caniculară în timpul verii, care provoacă adesea incendii. Oficialii au declarat că ultimele incendii sunt cele mai mari de până în prezent.

— FREYJA \uD83D\uDC51 (@Yasamak__) July 28, 2021
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă