Incendiatorul de la casa de schimb valutar a fost prins. Primele imagini cu bărbatul

1 lună in urmă 25

Incendiatorul de la casa de schimb valutar a fost prins după aproape trei săptămâni de la atac. Acesta a fost arestat preventiv.

Potrivit informațiilor oferite de autorități, bărbatul este cetățean egiptean şi  este angajat al unei societăți comerciale, iar ”motive pecuniare” l-ar fi determinat să recurgă la acest gest extrem.

Potrivit anchetatorilor, atacatorul s-a prelevat de dreptul la tăcere și a refuzat să dea declarații. Acesta a fost prezentat instanței penale a Judecătoriei Ploiești cu propunere de arestare preventivă.

Judecătorul de drepturi și libertăți a admis solicitarea procurorilor, astfel că egipteanul a fost arestat pentru 30 de zile și se află deja în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al Poliției Prahova, potrivit ziarulincomod.ro. 

Bărbatul se află în România de aproximativ un an și avea permis de ședere în vigoare.

Reamintim că individul s-a prezentat, în data de 22 decembrie, la casa de schimb valutar cu o plasă de rafie în mână, le-a înmânat celor două angajate un bilet de amenințare pe care scria (incorect gramatical) ”Dămi bani sau greșești la birou”.

Cele două angajate i-au cerut să iasă din sediu, însă bărbatul a scos o sticlă cu motorină și a împrăștiat combustibilul pe geamul despărțitor de la ghișeu apoi a dat foc.

Una dintre angajate a fost rănită în timpul atacului și a avut nevoie de 14 zile de îngrijiri medicale.

Omul purta mască medicinală și avea căciulă și glugă în cap. Era bine îmbrăcat, curat și nu părea un om al străzii.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă