Încălzirea municipiul Iași, în aer: compania franceză Veolia denunță înainte de termen contractul de concesiune din cauza pierderilor constante

1 lună in urmă 20

Compania Veolia Energie Iași (VEI), parte a grupului francez Veolia, anunță că va rupe din 30 aprilie contractul de concesiune încheiat cu primăria Iași pentru alimentarea cu energie termică – apă caldă și încălzire – a municipiului, potrivit Ziarul de Iași.

Compania franceză motivează denunțarea contractului prin pierderile constante provocate de scăderea numărului de clienți și de tariful ”care nu a reflectat condițiile de piață”. ”Compania a fost nevoită să finanțeze activitatea de zi cu zi pentru asigurarea apei calde și a căldurii pentru oraș din împrumuturi de la compania-mamă, pentru ca niciun ieșean să nu fie afectat”, susține Veolia într-un comunicat de presă.

Contractul fusese încheiat în 2012 pentru o perioadă de 20 de ani, până în 2032.

Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, a anunțat că ia în calcul mai multe soluții: fie rediscutarea contractului și creșterea prețurilor pentru clienți, fie preluarea serviciului de către Primărie.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă