Încă un oraș important din România, în carantină. Restricții majore începând de azi

1 săptămână in urmă 10

Încă un oraș important din țară are parte de carantină, instituindu-se carantina de noapte, întrucât rata de infectare se apropie de 8 la mie. Despre ce oraș din România este vorba.

Încă un oraș important din România, în carantină

Astfel, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a constatat azi că în Braşov incidenţa cumulată a cazurilor de infectare cu virusul SARS-COV-2 a crescut la 7,97 la mia de locuitori, motiv pentru care începând de miercuri, restricţiile se înăspresc.

Prin urmare, se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei în intervalul orar 20.00 – 5.00, cu câteva excepţii.

Magazinele rămân deschise între orele 5.00 – 22.00, excepție făcând farmaciile, benzinăriile, dar şi a operatorii din domeniul transportului rutier de persoane şi rutier de mărfuri.

În plus, în aer liber, se pot organiza spectacole, concerte şi festivaluri cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie. Participarea se permite doar persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau persoanele trecute prin boală.

Alte orașe din România, în carantină

De asemenea, și Municipiul Drobeta-Turnu Severin a intrat în carantină începând de luni. Măsura a fost luată după ce rata de infectare s-a apropiat de 10 la mia de locuitori.

Municipiul Drobeta-Turnu Severin, cu localitățile aparținătoare Schela Cladovei, Dudașu Schelei și Gura Văii, au intrat în carantină de luni, la ora 20.00. Carantina este impusă timp de două săptămâni.

Marius Screciu, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, a declarat:

”Este o decizie luată de Comitetul pentru Situații de Urgență, este dificilă, grea, dar situația sanitară o impunea.

S-a considerat că era singură posibilitate să se întrerupă puțin acest lanț al infectărilor extrem de rapid.Sunt 14 zile, încercăm cu toții să respectăm. Cred că era singura soluție în acest moment, rata de vaccinare în Turnu Severin e sub 30.

Sperăm ca acest lanț al infectărilor să se întrerupă și să revenim la o viață cât de cât normală. Sunt lucruri care dor. Sunt nunți, botezuri programate, nu se vor mai ține. Rata de infectare era în continuă creștere și destul de rapidă”.

Și Bistrița trece la carantină de noapte toată săptămâna. Întrucât incidența în municipiul Bistrița a depășit 7,5 la mia de locuitori, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud a ratificat măsurile luate la nivel național, prin Hotărârea nr. 183/11.10.2021 ce impune restricții suplimentare.

Prin urmare, carantina de noapte se aplică pe tot parcursul săptămânii, începând de azi, nu numai în weekend. Măsura privind restricțiile de noapte se suspendă atunci când incidența scade și devine mai mică sau egală cu 5,5.

The post Încă un oraș important din România, în carantină. Restricții majore începând de azi appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă