Încă un avion militar prăbușit în Rusia. Este al treilea accident aviatic din ultima lună în care este implicat un avion militar rusesc

2 luni in urmă 28

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 19.08.2021, un avion de vânătoare de tip MiG-29 s-a prăbușit în Regiunea Astrakhan. Pilotul aeronavei și-a pierdut viața, arata defensromania.ro.

“Avionul a căzut într-o zonă nelocuită de pe teritoriul poligonului Ashuluk. Zborul a fost efectuat fără muniție la bord. Pilotul a decedat”, arată sursa amintită, care citează un comunicat de presă preluat de agenția Interfax.

Potrivit precizărilor militarilor ruși, avionul s-a prăbușit în timpul efectuării unui zbor planificat.

“Pentru stabilirea cauzelor accidentului, la locul catastrofei s-a deplasat o comisie a Comandamentului Principal al Forțelor Aerocosmice”, au menționat reprezentanții Regiunii Militare Sud.

Avionul de vânătoare MiG-29 (Fulcrum în clasificare NATO) este o aeronavă ușoară de generația a patra, dezvoltată la începutul anilor 1980. Potrivit datelor furnizate de RSK MiG, peste 1.600 de avioane de acest tip se află în prezent în exploatare în Rusia și în alte 25 de state ale lumii.


După anumite date, MiG-29 este unul dintre cele mai vândute avioane de vânătoare la export. În total, peste 800 de aeronave de acest tip au fost achiziționate de Forțele Aeriene din diverse țări.

În ultimii ani, avioanele de vânătoare MiG-29 au fost implicate în mai mult de 10 accidente aviatice, atât în Rusia, cât și în străinătate.

Potrivit defenseromania.ro, este vorba deja despre a treia catastrofă aeriană din luna august, în care este implicat un avion militar al Federației Ruse.

Mai întâi, un avion amfibiu de tip Be-200 al Forțelor Navale ale Rusiei s-a prăbușit în munții din sud-estul Turciei, unde participa la stingerea incendiilor. Ulterior, în Regiunea Moscova, a căzut un prototip al avionului militar de transport Il-112B, în urma unei defecțiuni la unul dintre motoare.

Sursa citată mai arată că în toate cele trei incidente, și-au pierdut viața toate persoanele aflate la bord: opt în primul caz, trei în al doilea și una în cel de-al treilea.

Citeste si:

Momentul în care un avion în flăcări s-a prăbușit lângă Moscova. Aeronava era pilotată de un erou al Rusiei VIDEO

Noi imagini din satelit arată că Rusia ar pregăti testarea unei rachete nucleare supranumite și „Cernobîlul zburător”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă