Încă patru localități din Ilfov intră în carantină, în această seară. Județul Ilfov a înregistrat cea mai mare rată de infectare din țară

3 săptămâni in urmă 1

Este vorba de localitățile ilfovene Domneşti, Jilava, Pantelimon şi Voluntari, care vor intra în carantină de sâmbătă seara, începând cu ora 22, informează Prefectura Ilfov. Măsura a fost luată de autorități în condițiile în care rata de infectare din cele patru localități se apropie de o rată de infectare de 7 la mia de locuitori.

„Localităţile ilfovene Domneşti, Jilava, Pantelimon şi Voluntari intră în carantină pentru o perioadă de 14 zile, începând de sâmbătă seara, de la ora 22,00, informează Instituţia Prefectului Ilfov.”, se arată în comunicatul transmis, sâmbătă, de Prefectura Ilfov.

Potrivit datelor furnizate de către Direcţia de Sănătate Publică Ilfov vineri, incidenţa cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori a trecut de 6 în aceste localităţi: Domneşti – 6,98, Jilava – 6,66, Pantelimon – 6,82, Voluntari – 7,43.

Alte trei localități din județul Ilfov – Berceni, Brănești și Otopeni au intrat în carantină de joi, de la ora 22:00, după ce rata de infectare a trecut de 6 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori. Anterior, această măsură fusese luată pentru alte cinci: Bragadiru, Clinceni, Chiajna, Dobroești și Cornetu.

De asemenea, județul Ilfov a înregistrat, sâmbătă, cea mai mare rată de infectare din țară – 6,38 la mia de locuitori.

În timpul carantinei este interzisă intrarea sau ieșirea din localitate. Acest lucru este permis doar în baza unei declarații pe propria răspundere, din motive întemeiate, sau a declarației de la angajator.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă