Încă o moarte suspectă în rândul elitei ruse. Fostul șef al Institutului de Aviație din Moscova a murit după ce ar fi alunecat pe scări

3 zile in urmă 47

Încă o moarte suspectă în rândul elitei ruse. Anatoli Gherașcenko (73 de ani) era consilier al rectorului Institutului de Aviație din Moscova. Acesta se afla chiar în interiorul institutului atunci când s-a produs accidentul fatal. Acesta ar fi alunecat şi s-ar fi prăbuşit pe scări, scrie DailyMail. Gherașcenko a ocupat funcția de rector al institutului între anii 2007-2015.

Moarte suspectă în rândul elitei ruse. Fostul șef al Institutului de Aviație din Moscova a murit după ce ar fi alunecat pe scări

Pe 21 septembrie 2022, Anatoli Nikolaevici Gerashchenko, doctor în științe tehnice, profesor, consilier al rectorului Institutului de Aviație din Moscova, a murit în urma unui accident”, potrivit serviciului de presă al organizației.

Colectivul Institutului de Aviație din Moscova transmite condoleanțe familiei și prietenilor lui Anatoly Nikolaevich. Este o pierdere colosală pentru MAI și comunitatea științifică și pedagogică.

Institutul de Aviaţie din Moscova este una dintre principalele universități de cercetare științifică din Rusia, responsabilă de dezvoltarea tehnologiei aerospațiale. Instituţia colaborează strâns cu Ministerul Apărării al lui Putin.

Citeste si Ce fel de arme nucleare are Rusia? „O rachetă poate ajunge la Londra în 20 de minute”

Trei morţi suspecte doar în luna septembrie

Moartea sa extrem de suspectă survine la mai puțin de două săptămâni după magnatul rus Ivan Pechorin (39 de ani), un apropiat de-al lui Putin, „a căzut peste bord” în timp ce naviga în largul coastei Pacificului țării. Conform presei din Rusia, Ivan Pechorin căzuse dintr-o barcă aflată în zona Capului Ignatiev din regiunea Primorsky, pe 10 septembrie. După două zile de căutări, trupul neînsuflețit a fost identificat în apropiere de satul Berehove, aflat pe partea opusă a golfului Amur.

Pe 1 septembrie, şeful consiliului de administrație al gigantului petrolier Lukoil Ravil Maganov a murit după ce a căzut de la fereastra Spitalului Clinic Central al Administrației Prezidențiale din Moscova. Șeful Lukoil era internat în într-o secție de la etajul șase. Moartea ar fi fost cauzată de rănile suferite în urma impactului cu solul, au precizat autoritățile, iar principala ipoteză luată în calcul de anchetatori a fost sinuciderea. Șeful Lukoil Ravil Maganov a fost unul dintre cei care s-au opus vehement războiului declanşat de Rusia în Ucraina.

Citeste si Italienii îşi depozitează fructele în peşteri pentru a face faţă crizei. Ei reduc astfel consumul de electricitate

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă