Încă o fetiță a murit în urma unei provocări pentru Tik Tok. A fost găsită moartă în baie din cauza „jocului cu eșarfa”

1 lună in urmă 2

Un joc de pe Tik Tok a mai făcut o victimă în Italia. O fetiță de 12 ani a fost găsită moartă în baie, cu cordonul de la un halat în jurul gâtului. după ce a făcut provocarea „jocul cu eșarfa”.

Toți cunoscuții micuței sunt șocați și au mărturisit, cu tristețe, că micuța avea planuri mari pentru viitor.

„Jocul cu eşarfa” sau “blackout challenge” este o provocare de pe Tik Tok în care copiii își ţin respirația până când leșină pentru a experimenta senzații puternice. Aceste jocuri provoacă în fiecare an incidente, unele dintre ele tragice.

Copila și-a pierdut viața duminică, 14 martie, în Italia. A fost găsită moartă în baie cu cordonul de la un halat înfășurat în jurul gâtului.

„Este vina rețelei sociale TikTok pe care o folosesc copiii. Era o copilă fără probleme, chiar ieri vorbisem cu ea despre ce voia să studieze pe viitor, la liceu”, a declarat unchiul fetei pentru presa locală. Anchetatorii au luat și ei în considerare această ipoteză.

Altă copilă de 10 ani, moartă din cauza unei provocări pentru Tik Tok

În luna ianuarie o altă fetiță de 10 ani a murit exact în același mod. Antonella, de 10 ani, se afla în baia din casa familiei sale, și-a legat o curea în jurul gâtului cu scopul de rămâne fără răsuflare cât mai mult timp. În tot acest timp se filma cu telefonul mobil.

Descoperirea cumplită a fost făcută de sora copilei, în vârstă de cinci ani. Ea a găsit-o fără suflare în casă.

Fata a fost dusă imediat de părinți la spitalul de pediatrie din Palermo. Din nefericire, nu a supraviețuit.

Jocul cu eșarfă” de pe Tik Tok, în care copiii își blochează respirația până când leșină pentru a experimenta senzații tari, provoacă în fiecare an accidente, dintre care unele sunt fatale.

Părinții au mărturisit că nu știau la ce joc participa fata lor. ”N-am știut nimic. Nu știam că ea participă la acel joc. Știam că Antonella intra pe TikTok pentru coregrafii, pentru a se uita la videoclipuri. Dar cum mi-aș fi putut imagina această atrocitate?”, a spus tatăl fetei.

”Fiica mea, micuța mea Antonella care moare din cauza jocurilor extreme de pe TikTok: cum pot accepta?”, a adăugat Angelo Sicomero. El și soția au decis să doneze organele fetei pentru a salva, astfel, viețile altor copii.

În acest caz a fost deschisă o anchetă pentru incitare la sinucidere. Anchetatorii au confiscat telefonul copilei și urmează să stabilească dacă fata era conectată cu alți participanți sau dacă a înregistrat respectivul clip video pentru prieten sau cunoscuți.

Platforma Tik Tok, lansată în anul 2016, a transmis și un comunicat după această tragedie. ”Siguranța comunității TikTok este prioritatea noastră principală, suntem la dispoziția autorităților competente pentru a colabora la ancheta lor”, se arată în document.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă