Încă două victime ale atentatelor de la 11 septembrie, din SUA, au fost identificate după 20 de ani

1 lună in urmă 13

Alte două victime ucise în atentatele teroriste de la 11 septembrie 2001 au fost identificate oficial de anchetatorii americani, la 20 de ani de la tragedia care a îndoliat Statele Unite, cu ajutorul unei noi tehnologii de secvențiere a ADN-ului, relatează The Guardian.

Una dintre cele două victime este Dorothy Morgan, din Long Island, ale cărei rămășite au fost găsite în 2001, însă a fost identificată abia acum, pe baza noii tehnologii. Cea de-a doua victimă este un bărbat al cărui nume nu a fost făcut public, la cererea familiei, a anunțat directorul Institutului Medicol-Legal din New York, Barbara Sampson. Aceasta a precizat că cele două persoane sunt victimele 1.646 şi 1.647 care și-au pierdut viața pe 11 septembrie 2001, în atentatele de la World Trade Center.

2.753 de morți este bilanțul tragic lăsat în urmă de atentatele din SUA, când un comando Al-Qaida a lovit cu două avioane de linie Turnurile Gemene din Manhattan, New York. La 20 de ani de la tragedie, 1.106 oameni sunt în continuare neidentificați, mai scrie sursa citată. Autoritățile responsabile susțin că procesul de identificare nu va înceta. 

"Acum 20 de ani am promis familiilor victimelor de la World Trade Center că vom face tot ce ne stă în putință, indiferent cât timp ne va lua va, pentru a-i identifica pe cei dragi. Aceste două noi identificări vin să confirme că vom continua să răspundem obligaţiilor imperioase pe care le avem față de acești oameni”, a precizat directorul Institutului Medicol-Legal din New York, Barbara Sampson, prin intermediul unui comunicat transmis presei. 

Ancheta întreprinsă în ultimii 20 de ani, procesul și tehnicile implementate pentru identificarea victimelor atentatelor de la 11 septembrie 2001 reprezintă "cea mai importantă și mai complexă din istoria Statelor Unite", a mai preciat Barbara Sampton. Noua tehnologie de secvențiere a ADN-ului stă la baza identificării celor două persoane, se mai arată în comunicatul transmis de Institutului Medicol-Legal din New York.

SUA comemorează 20 de ani de la atentatele teroriste din 11 septembrie 2001 

Sâmbătă, 11 septembrie 2021, Statele Unite ale Americii comemorează 20 de ani de la atentatele teroriste de la World Trade Center. 

Preşedintele SUA Joe Biden va vizita sâmbătă 11 septembrie cele trei locuri emblematice ale atentatelor care au avut loc în urmă cu 20 de ani: New York, Pennsylvania (est) şi Pentagonul, a anunţat sâmbătă Casa Albă, relatează AFP.

Potrivit unui comunicat, preşedintele american şi soţia sa Jill Biden vor ''aduce un omagiu şi vor comemora vieţile pierdute'' la New York, unde au căzut turnurile gemene de la World Trade Center, în Shanksville, Pennsylvania, unde s-a prăbuşit un avion deturnat de patru jihadişti şi în Arlington, Virginia, în apropiere de Washington, unde a fost atacat Departamentul Apărării al SUA.

Citește și: Procesul atacului terorist de la 11 septembrie 2001 s-a reluat la Guantanamo

Editor : A.A.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă