Încă cinci pacienți din București cu COVID, aflați în stare gravă sunt duși cu un avion militar la spitale din țară

2 luni in urmă 18

Ministerul Apărării Naţionale efectuează luni o misiune de transport umanitar din Bucureşti la spitale din regiuni ale Moldovei şi Ardealului, cu pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, aflaţi în stare gravă.

Potrivit unui comunicat al MApN transmis Agerpres, o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, transportă, în regim de urgenţă, pe ruta Otopeni – Bacău – Suceava – Cluj-Napoca şi retur, cinci pacienţi bolnavi de COVID-19.

Aeronava militară a decolat de la Baza 90 Transport Aerian în jurul orei 13.30.

Transportul pacienţilor de la unităţile spitaliceşti către aeroport s-a realizat cu ambulanţe SMURD şi ambulanţe ale Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, precizează sursa citată.

Misiunea se efectuează ca urmare a aprobării ministrului Apărării, Nicolae Ciucă, la solicitarea secretarului de stat şi şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Echipa medicală care va monitoriza pacienţii pe timpul zborului este formată din specialişti din cadrul SMURD Bucureşti şi Ministerului Apărării Naţionale.

Foto: Adrian Sultănoiu / Revista Forțelor Aeriene „Cer senin”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă