Încă 9 cazuri de coronavirus suspecte cu noua tulpină, în Capitală - Noua variantă de covid19 se extinde rapid

1 lună in urmă 1

Coronavirus, noua tulpina

Coronavirus, noua tulpina

Încă nouă persoane ar putea fi infectate cu noua tulpină de coronavirus. Este vorba de un focar din Capitală, printre angajații unei instituții de învățământ. După depistarea primului caz de coronavirus, noua tulpină, s-a constatat că 9 din 10 contacți ai celui infectat inițial au luat și ei virusul.

DUMINICĂ, 24 IANUARIE 2021, 08:04

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Dan Istratie

Nouă din 10 persoane testate - contacți ai unuia dintre pacienții confirmați în cursul zilei de vineri cu varianta mutantă a coronavirusului - au fost depistate pozitiv la testul RT-PCR. Centrul Național pentru Controlul și Supravegherea Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a transmis Ministerului Sănătății rezultatele anchetei epidemiologice în cazul unuia dintre pacienții depistați cu noua tulpină de SARS-CoV-2.

După ce vineri doi bucureșteni au fost confirmați ca infectați cu varianta superinfecțioasă a virusului, autoritățile au făcut ancheta epidemiologică și au constatat că 9 dintre cei 10 contacți ai unuia dintre cei doi sunt și ei infectați. 

În data de 22.01.2021 au fost testate la „Matei Balș” 10 persoane (cele 4 confirmate și 6 contacți direcți ai acestora). Dintre cele 10 persoane testate, 9 au fost pozitive la testul RT-PCR, informează Ministerul Sănătății într-un comunicat.

Mai multe articole despre:

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă