Înalta Curte stabilește completurile de cinci judecători/ Numele grele care ar putea ajunge în fața judecătorilor: Udrea, Ponta, Tăriceanu, Gabriel Oprea

3 săptămâni in urmă 26

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) stabilește, luni, cine sunt judecătorii care vor face parte din Completurile de 5 judecători pentru 2022. Stabilirea completurilor se va face prin tragere la sorți, începând cu ora 12.

Cele mai importante dosare care ar putea ajunge pe masa judecătorilor de la Completul de 5 sunt ale Elenei Udrea, “Gala Bute”, Victor Ponta cu Turceni- Rovinari și Darius Vâlcov, procesul în care fusese condamnat la 8 ani de închisoare în primă instanță.

Toate au fost suspendate ca urmare a deciziei Curții Constituționale, privind constituirea completurilor.

De asemenea, printre dosarele cu miză se regăsesc procesul fostului președinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, privind incompatibilitatea unui fost senator, în care Tăriceanu a fost achitat.

Un alt dosar cu miză este cel al lui Gabriel Oprea, referitor la maşina de lux cumpărată de Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă, în care, de asemenea, judecătorii au dat decizie de achitare.

Totodată, judecătorii de la Completul de 5 ar putea decide cariera judecătorului Cristi Danileț, exclus din magistratură pentru mai multe postări de pe Tik Tok.

Sursa: Inquam Photos/ Autor: George Călin

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă