Înalta Curte a stabilit completurile de cinci judecători. Udrea, Tăriceanu și Gabriel Oprea ar putea ajunge în fața lor

1 săptămână in urmă 24


Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit luni, 3 ianuarie, componența completurilor de 5 judecători pentru anul 2022, se arată în comunicatul postat pe site-ul instituției. Aceștia sunt magistrații care pot judeca dosarele de corupție în care sunt implicați foști oameni politici precum Elena Udrea și Călin Popescu Tăriceanu.


În cadrul instanței supreme vor funcționa în 2022 „două completuri de cinci judecători în materie penală” și „două completuri de cinci judecători în alte materii decât cea penală”, se arată în comunicatul ÎCCJ.


În urma tragerii la sorţi, Completul 1 penal va fi compus din Iulian Dragomir (vicepreşedintele ÎCCJ), Lucia Tatiana Rog, Andrei Claudiu Rus, Oana Burnel, Mădălina Anca Alexandrescu.


Completul 2 penal va fi compus din Lavinia Lefterache, Elena Barbu, Alin Sorin Nicolescu, Lucian Macavei, Simona Daniela Enceanu.


Completul 1 civil este format din Adrian Remus Ghiculescu, Maria Hrudei, Eugenia Puşcaş, Simona Lala Cristescu, Marian Budă, iar Completul 2 civil din Alina Corina Corbu, Adriana Elena Gherasim, Denisa Livia Băldean, Horia Cosmin Mihăianu, Ileana Izabela Dolache Bogdan.Cele mai importante dosare care ar putea ajunge pe masa judecătorilor de la Completul de 5 sunt ale fostului ministru al Turismului Elena Udrea - Gala Bute, Victor Ponta cu „Turceni-Rovinari” și Darius Vâlcov - procesul în care fusese condamnat la 8 ani de închisoare în primă instanță, a notat g4media.ro.


De asemenea, printre dosarele cu miză se regăsesc procesul fostului președinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, privind incompatibilitatea unui fost senator, în care Tăriceanu a fost achitat în primă instanță și dosarul lui Gabriel Oprea referitor la maşina de lux cumpărată de Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă, în care, de asemenea, judecătorii au dat decizie de achitare în primă instanță.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă