În timpul Ramadanului, doar persoanele vaccinate împotriva Covid vor putea face pelerinajul la Mecca

1 lună in urmă 10

De la începutul Ramadanului, doar musulmanii imunizați împotriva Covid-19 vor avea voie să efectueze pelerinajul umrah, au anunțat autoritățile saudite. Ministerul Sănătăţii a precizat că au fost administrate mai mult de 5 milioane de doze de vaccin în ţara cu o populaţie de peste 34 de milioane de locuitori, potrivit The Guardian.

Autoritățile au anunțat că trei categorii de persoane vor fi considerate „imunizate”: cei care au primit două doze de vaccin; cei cărora li s-a administrat o doză unică cu cel puțin 14 zile înainte; și persoanele care s-au recuperat de la virus.

Ministerul care se ocupă de pelerinajele haji şi umrah a precizat că doar aceştia vor fi eligibili pentru a primi permisul de a participa la umrah, la rugăciuni în Marea Moschee din oraşul sfânt Mecca. De asemenea, această condiție este impusă şi pentru accesul în Moscheea Profetului din Medina, potrivit The Guardian.

Autoritățile au anunțat că măsura intră în vigoare la începutul Ramadanului, dar nu este clar cât va dura. Arabia Saudită a raportat peste 393.000 de infecții cu coronavirus și 6.700 de decese cauzate de Covid-19.

Ministerul sănătății regatului a declarat că a administrat peste 5 milioane de vaccinuri împotriva coronavirusului, într-o țară cu o populație de peste 34 de milioane de locuitori.

Doar 10.000 de rezidenți din Arabia Saudită au avut voie să participe, comparativ cu 2,5 milioane de musulmani din întreaga lume care au participat în 2019. Nu este clar câți pelerini vor fi autorizați să facă haji în acest an.

Umrah atrage anual, în mod obişnuit, milioane de musulmani din întreaga lume. Autorităţile au spus că pelerinajul va putea reveni la capacitatea maximă odată ce ameninţarea pandemiei se va diminua.

Spre deosebire de hajj, pelerinajul mai scurt umrah nu este obligatoriu şi poate fi realizat în orice moment al anului.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă