În timp ce românii s-au înghesuit la vaccinuri, dar acestea lipsesc, Ungaria a început vaccinarea cu Sputnik V şi îl aşteaptă pe cel chinezesc

2 săptămâni in urmă 13

În timp ce românii s-au înghesuit la vaccinuri, dar acestea lipsesc, Ungaria a început vaccinarea cu Sputnik V şi îl aşteaptă pe cel chinezescÎn timp ce românii s-au înghesuit la vaccinuri, dar acestea lipsesc, Ungaria a început vaccinarea cu Sputnik V şi îl aşteaptă pe cel chinezesc

Ungaria a început joi vaccinarea cu vaccinul rusesc anti-COVID-19 Sputnik V şi aşteaptă să primească săptămâna viitoare 500.000 de doze din vaccinul chinezesc Sinopharm.

JOI, 11 FEBRUARIE 2021, 18:02

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Iulian Budusan

Ungaria, prima ţară din UE care cumpără vaccinul rusesc, a încheiat un contract pentru două milioane de doze de vaccin Sputnik V, suficiente pentru imunizarea a un milion de persoane şi livrabile pe parcursul următoarelor trei luni, dintre care circa 200.000 până la finele lunii februarie.

Guvernul condus de Viktor Orban a acuza

t de mai multe ori Uniunea Europeană pentru lentoarea procesului centralizat de achiziţie a vaccinurilor gestionat de Comisia Europeană, astfel că a decis să cumpere vaccinuri Sputnik V şi Sinopharm, în plus faţă de vaccinurile Pfizer/Biontech, Moderna şi AstraZeneca achiziţionate prin contractele încheiate de Comisia Europeană.

Gergely Gulyas a spus că săptămâna viitoare vor sosi în Ungaria 500.000 de doze din vaccinul Sinopharm, care va fi evaluat de autorităţile sanitare ungare înainte să înceapă administrarea lui. Guvernul de la Budapesta a comandat cinci milioane de doze de vaccin Sinopharm, a căror livrare preconizează să se desfăşoare până în luna mai.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă