În Spania nu poate exista "cazul Cortacero". Suma imensă pe care Laporta trebuie să o depună azi drept garanţie

1 lună in urmă 2

UCL: Real Madrid - Atalanta, marți, 22:00, Digi Sport 1

UCL: Manchester City - Borussia Monchengladbach, marți, 22:00, Digi Sport 2

Suma este solicitată de Liga Spaniolă de Fotbal, informează agenţia EFE.

Laporta şi noul CA de la Barcelona trebuie să depună garanţia bancară de 124,6 milioane de euro pentru a putea fi învestiţi în funcţii

Din acel moment, organismul federal are la dispoziţie 24 de ore pentru validarea garanţiei, care a fost semnată luni în faţa unui notar. După ce va fi făcut şi acest pas, Joan Laporta va putea fi învestit oficial ca preşedinte al Barcelonei, miercuri, în cadrul unei ceremonii la stadionul Camp Nou.

Presa catalană susţine însă că Laporta şi colegii săi din consiliul de administraţie se confruntă cu probleme în obţinerea sumei necesare pentru garanţie, care reprezintă 15% din bugetul clubului FC Barcelona pentru acest sezon, anunţă Agerpres.

În fotbalul românesc nu e nevoie de garanţii financiare

În fotbalul românesc nu este necesară depunerea vreunei garanţii bancare pentru participarea în competiţiile organizate de FRF sau LPF.

Este una dintre cauzele pentru care unele cluburi nu-şi plătesc jucătorii, iar Dinamo a ajuns să aibă un patron, pe Pablo Cortacero, care nu a băgat în club niciun ban după ce a preluat acţiunile de la Ionuţ Negoiţă, iar acum îşi anunţă revenirea în forţă la Bucureşti.

În Spania, această garanţie este obligatorie pentru Consiliile de Administraţie ale celor patru entităţi sportive nonprofit din La Liga: FC Barcelona, Real Madrid, Athletic Bilbao şi Osasuna Pamplona.

Etichete: joan laporta , presedinte barcelona , garantie bancara barcelona
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă