ÎN SCURT TIMP | Klaus Iohannis, declarații după ședința cu ministrul educaţiei, în contextul cazurilor COVID din școli

2 săptămâni in urmă 11


Preşedintele Klaus Iohannis susține o declarație de presă la ora 17.15, după discuția cu ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la Palatul Cotroceni, în contextul în care România se confruntă cu mai multe cazuri de COVID-19 în școli, după redeschidere.Cu puțin timp înaintea întrevederii cu președintele Klaus Iohannis, ministrul educației a declarat că ”spre finalul zilei vom anunța situația la nivel național”.


Luând în considerare perioada de incubație, cred că suntem cu toții de acord că apariția acestor cazuri nu are ca sursă infectarea în cadrul școlii.

Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu:

Știrea inițială


Ședința de la Palatul Cotroceni, dintre președintele Klaus Iohannis și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, are loc la patru zile după redeschiderea școlilor pentru cursurile cu prezență fizică, în contextul în care mai multe cazuri de COVID-19 au fost confirmate în unitățile de învățământ.


Școlile din România s-au redeschis din 8 februarie, cu prezența fizică la ore, odată cu semestrul al doilea.


Anunțul a fost făcut de președintele Klaus Iohannis, pe 2 februarie, la finalul unei întâlniri cu premierul Florin Cîțu, ministrul educației Sorin Cîmpeanu, ministrul sănătății Vlad Voiculescu și șeful DSU Raed Arafat.


Tot atunci, șeful statului a anunțat și scenariile în funcție de care se redeschid școlile.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă