În plin scandal politic și al exploziei facturilor la energie, Florin Cîțu mai dă încă 90 de milioane de lei partidelor politice

1 lună in urmă 28

Bani pentru partide de la premierul Cîțu. Foto/Arhivă Bani pentru partide de la premierul Cîțu. Foto/Arhivă

Guvernul a decis să dea la rectificare aproape 90 de milioane de lei pentru subvenția partidelor, în condițiile în care ministrul de Finanțe și premierul au declarat că doresc reducerea subvenției.

MIERCURI, 08 SEPTEMBRIE 2021, 16:45

SURSĂ: Realitatea

AUTOR: REALITATEA.NET

Cîțu a făcut anunțul marți, după ședința de guvern în care a fost aprobată rectificarea bugetară, și a spus că a făcut modificarea în timpul ședinței de guvern, la cererea Autorității Electorale Permanente.

Astfel, partidele urmează să primească în acest an peste 250 de milioane de lei (50 de milioane de euro), deși toate declarațiile publice erau că urmează o tăiere a subvenției pentru partidele politice. Surse din PNL au declarat că premierul le-a promis șefilor de organizații că vor primi jumătate din suma încasată de la Autoritatea Electorală Permanentă pentru a o folosi în teritoriu.

Însuși Florin Cîțu anunța încă de anul trecut, când era ministru al Finanțelor și pregătea bugetul pentru 2021, că va tăia un procent semnificativ din subvențiile pe care le primesc partidele politice de la stat, începând cu anul 2021.

De altfel, din ultima versiune a proiectului de rectificare bugetară prezentat în 26 august de Economedia lipsea orice referire la suplimentarea subvenției pentru partidele politice.

Schimbarea a apărut după ce USR PLUS și-a retras miniștrii din guvern, iar PSD a boicotat ședințele din Parlament, blocând astfel moțiunea de cenzură anti-Florin Cîțu.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă