În noaptea de Înviere, credincioșii vor putea merge la biserică. Circulația persoanelor ar putea fi permisă până la ora 02.00 - surse

3 săptămâni in urmă 1

Premierul Florin Cîțu a avut miercuri o discuție cu reprezentanții cultelor religioase din România și cu cei ai Secretariatului de Stat pentru Culte. În urma discuțiilor s-a stabilit ca în noaptea de Înviere să fie permisă circulația persoanelor în afara locuinței până la ora 02.00, potrivit unor surse oficiale citate de Digi 24.

Măsura ar urma să se aplice atât pentru Paștele Catolic, cât și pentru Paștele Ortodox.

La discuțiile cu reprezentanții cultelor religioase au mai participat vicepremierul Kelemen Hunor, șeful DSU Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiță, consilierul prezidențial Sergiu Nistor - Departamentul Cultură, Culte și Minorități Naționale din cadrul Administrației Prezidențiale, Secretarul General al Guvernului, Horațiu Gorun, și Secretarul general adjunct al Guvernului, Mircea Abrudean.

La această oră are loc o ședință a Comitetului pentru Situații de Urgență, care ar urma să decidă noi restricții în România, în contextul creșterii numărului de cazuri de COVID-19.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă