În Japonia există companii care te pot ajuta să dispari fără urmă

2 săptămâni in urmă 22

Ți-a venit vreodată ideea să dispari din peisaj și să începi o viață nouă? Dacă răspunsul este da, trebuie să ai în vedere că nu este deloc ușor să faci o astfel de alegere. Viața reală nu este la fel ca în filme, unde personajele dispar pur și simplu sau chiar își schimbă identitatea.

Totuși, în Japonia, a dispărea fără urmă nu este atât de imposibil pe cât pare. În această țară există companii care se ocupă cu o dispariție totală, garantând clienților că aceștia vor primi tot ajutorul pentru a începe o viață nouă.

În Japonia, a dispărea și a începe o altă viață este un fenomen cultural numit „Jouhatsu”, care în românește poate fi tradus prin „evaporare”. Fenomenul constă în a lăsa totul în urmă, inclusiv familia, prietenii, casa și bunurile materiale. Deși pentru unii poate părea o ciudățenie, nu este un lucru neobișnuit în Țara Soarelui Răsare.

Fenomenul este atât de înrădăcinat în cultura japoneză încât au apărut firme specializate care te ajută să faci tranziția către noua viață. Aceste companii se ocupă cu găsirea unui alt loc de muncă, îți caută o nouă locuință și îți oferă sfaturi astfel încât nimeni din fosta viață să nu dea de urma ta.

Onoarea înseamnă totul în Japonia

Cultura japoneză este plină de ritualuri. Japonezii prețuiesc onoarea și consideră că eșecul este o rușine. Într-o țară atât de dezvoltată economic și tehnologic, datele Organizației Mondiale a Sănătății transmit un semnal de alarmă: Japonia ocupă locul al 5-lea în lume în ceea ce privește numărul de sinucideri într-un an.

Pe lângă sinucideri, există oameni care aleg să se izoleze pur și simplu în casă de rușine sau care practică „Jouhatsu”, adică să dispari fără urmă.

Tânăr japonez care a decis să se izoleze în casă de rușine

Guvernul japonez nu furnizează cifre oficiale despre „Jouhatsu”, dar, cu toate acestea, se estimează că între 100.000 și 185.000 de japonezi folosesc această metodă anual. Legile japoneze privind confidențialitatea oferă cetățenilor libertatea de a-și păstra datele secrete. Doar în cazul în care a avut loc o infracțiune, poliția investighează datele și mișcările.

Persoanele dispărute pot să retragă bani de la bancomate și să rămână nedescoperite, deoarece membrii familiei nu au dreptul să ceară imaginile de la camerele de supraveghere sau date de la poliție pentru a încerca să descopere locul în care se află persoana care a decis să dispară.

The post În Japonia există companii care te pot ajuta să dispari fără urmă appeared first on Atlas Geografic.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă